Lifestyle / Ostalo

Humoristična objava

Priča koja je osvojila internet: Umotani umirovljenik na vrućoj plaži postao hit

Priča koja je osvojila internet: Umotani umirovljenik na vrućoj plaži postao hit
Facebook/Kolega Hitnjak

''Iako smo izlazak ovoga umirovljenika na najveću sparinu prepričali kroz humor, ta objava ipak neizravno poručuje starijim ljudima da se trebaju paziti tijekom vladanja visokih temperatura'', pojašnjava autor objave

Budući da ovih dana vladaju velike vrućine, na Facebooku je osvanula zanimljiva i iznimno humoristična objava znakovitog naziva ''Hlad''.

U pitanju je priča o umirovljeniku koji je izašao iz kuće pod najjačim suncem i onesvijestio se, pa je morala intervenirati hitna pomoć. Da bi stvar bila još zanimljivija, tekst je popraćen kreativnom ilustracijom starijeg čovjeka na plaži umotanog u zimsku odjeću, točnije rekvizite poput kape, šala, marame, rukavica i debelih čarapa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Autori su objave koja je nasmijala cijelu Hrvatsku Dragan Maloševac, specijalist hitne medicine u Zavodu za hitnu medicinu OBŽ-a i Igor Berecki, liječnik Klinike za pedijatriju KBC-a Osijek.

helikopterska hitna osijek
Iskorak u osječkoj medicini Helikopterska hitna u Osijeku do sada je obavila pet intervencija: ''To je upravo ono za što smo tu''

Naime, njih dvojica već desetak godina udružuju snage ne samo na poslu, nego i u zanimljivom zajedničkom projektu pod nazivom Kolega Hitnjak. Njime spajaju Igorove ilustracije i Draganove tekstove o doživljajima s intervencija u jedinstveni koncept koji nasmijava ljude svih generacija, ali i nosi određene poruke.

''Iako smo izlazak ovoga umirovljenika na najveću sparinu prepričali kroz humor, ta objava ipak neizravno poručuje starijim ljudima da se trebaju paziti tijekom vladanja visokih temperatura. Naše su priče životne i nisu izmišljene, nego iskustvene. Ljudi su shvatili da je riječ o prostorno i vremenski nedefiniranim tekstovima s kojima se ne može nitko osobno poistovjetiti, ali može se prepoznati budući da je riječ o uobičajenim situacijama koje se svakome od nas događaju. Na kraju krajeva, svaki naš tekst nosi i neku pouku, pa tako i ovaj'', pojašnjava Maloševac za SiB.hr.

 

Srećom, nedavno smo se uvjerili u to kako su Osječani zasada disciplinirani kada je u pitanju čuvanje njihova zdravlja tijekom snažnih sparina. U skladu s time, Zavod za hitnu medicinu OBŽ-a ne bilježi značajna odstupanja u broju svojih intervencija u odnosu na nekoliko prethodnih mjeseci ili čak godina.

Ipak, zasigurno još uvijek postoje stariji pojedinci koji, unatoč upozorenjima, izlaze na jako sunce i predstavljaju motiv za izradu ovakvih objava. Kako svakoga, tako im i ovoga ljeta, stoga, savjetujemo da se strpe, ostanu kod kuće od deset do 17 sati i redovito hidriraju organizam. Fizičke aktivnosti na otvorenome neka najradije izbjegavaju, odnosno neka ih provode u ranojutarnjim ili kasnovečernjim satima, a ako već moraju izaći van, neka se zaštite od sunca kapom, naočalama i kremom s faktorom.


Izdvojeno

Reci što misliš!