Događanja / Istaknuta

21. rujna

Dubioza Kolektiv stiže u Osijek

Dubioza Kolektiv stiže u Osijek
Luka Antunac/Pixsell

Njihova glazba kombinira lokalne balkanske zvukove s globalnim utjecajima kao što su ska, punk, reggae, elektronika i hip-hop

Kreativna agencija Adverta i Orgasmatron Schedule ponosno objavljuju: Međunarodno najuspješniji bosanskohercegovački bend Dubioza Kolektiv koji je prošle godine proslavio 20. godišnjicu postojanja, u kojem su snimili 10 albuma, 1 EP i 1 dupli live LP, te uz preko 1000 koncerata obišli 42 zemlje, ovog rujna dolazi u Osijek u Amfiteatar / Katakombe!

U subotu, 21. rujna 2024., u sam smiraj ljeta, pred doček jeseni, u grad na Dravi dolazi jedan od najenergičnijih i najproduktivnijih bendova s ovih prostora. Velika Dubioza Kolektiv dolazi napraviti sebi svojstven šou koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Uz podršku predgrupe, sjajnih riječana Krešo i Kisele Kiše, Dubioza nakon dosta vremena dolazi razmijeniti ljubav, energiju i snažne poruke s osječankama i osječanima, ali i gostima iz cijele regije.

Svoju poziciju na ovoj glazbeno scenskoj poslastici možete osigurati kupovinom ulaznice putem online platforme Core Event, te na fizičkim pretprodajnim mjestima u u Osijeku BarcelonaPub Osijek, Đakovu Rock Bar King, Vinkovcima Caffe bar Valens, Belom Manastiru Caffe bar Lymmar te u Požegi Caffe bar Krigl. Cijena Early Bird ulaznice do 31.7.2024. iznosi 18,00 €, u pretprodaji je cijena 22,00 €, a na dan koncerta na 25,00 €.

Dubioza Kolektiv je bosanskohercegovački bend osnovan 2003. godine. Njihova glazba kombinira lokalne balkanske zvukove s globalnim utjecajima kao što su ska, punk, reggae, elektronika i hip-hop. Bend je nastao u poslijeratnom razdoblju koje karakterizira moralna i ekonomska stagnacija, a svojim direktnim i provokativnim tekstovima obrađuje političke i društvene teme.

Prvi album "Dubioza kolektiv" objavljen 2004. godine odmah je stekao popularnost u Bosni. Projekti koji su uslijedili, kao što su EP "Open Wide" i album "Dubnamite", proširili su svoju popularnost i van granica Bosne. Album "Firma Illegal" iz 2008. dodatno ih je proslavio diljem Balkana po beskompromisnom istupu protiv nacionalističkog establišmenta.

Dubioza Collective postala je međunarodno poznata kada je Bill Gould iz Faith No More otkrio njihov album "Wild Wild East", što je dovelo do distribucije diljem svijeta. Njihov album "Absurdistan" iz 2013. doživio je veliki uspjeh s preko 350.000 preuzimanja, a njihov singl "Kažu" na YouTubeu pregledan je 50 milijuna puta.
Bend je surađivao s mnogim poznatim umjetnicima kao što su Manu Chao, Benji Webbe iz Skindreda i drugi. Njihova glazba, često dostupna za besplatno preuzimanje, uključuje pjesme na engleskom, španjolskom i francuskom. Album "Poljoprivreda" iz 2022. godine, nastao u vrijeme pandemije Covid-19, bavi se pitanjima budućnosti poljoprivrede.

Dubioza Kolektiv poznata je po svojim energičnim nastupima uživo i nastupala je na velikim festivalima kao što su Glastonbury, Roskilde i Lollapalooza. Njihovi koncerti redovito su rasprodani diljem Balkana, Europe, SAD-a i Kanade. Bend je osvojio brojne nagrade i priznanja za svoju glazbu i spotove.

Svojom jedinstvenom mješavinom glazbe i pozitivnog pristupa, Dubioza kolektiv postala je simbol otpora i promjene, pružajući publici diljem svijeta osvježavajuće i inspirativno iskustvo.

Pridužite se na ovom slavlju i požurite pri kupovini ulaznica jer je broj istih ograničen!
 


Izdvojeno

Reci što misliš!