Vijesti / Osijek

VRLO NEODGOVORNO

Na oko +30 majka u automobilu ostavila 16-mjesečno dijete: Intervenirali vatrogasci, policija i hitna pomoć

Na oko +30 majka u automobilu ostavila 16-mjesečno dijete: Intervenirali vatrogasci, policija i hitna pomoć
Čitateljica/SiB.hr

"Od majke smo čuli kako se 16-mjesečno dijete igralo s ključevima i kako se samo zaključalo pritiskom na tipku ključa. Do našega dolaska dijete je u automobilu bilo više od 15 minuta, bilo je oznojeno i uznemireno", rekao nam je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka Goran Ivković

Upravo ono na što se godinama upozorava da je i inače, a posebice tijekom jakih vrućina izuzetno opasno, u četvrtak u predvečerje učinila je majka 16-mjesečnog djeteta.

Dijete je bilo samo u automobilu punih 15 minuta! Prolaznici, su u nevjerici gledali dijete u zaključanom automobilu na, valja podsjetiti, oko 30 stupnjeva koliko je bilo oko 19 sati kad se slučaj dogodio. Među njima bila je i Osječanka koja nam je ustupila fotografije.

Vatrogasci stigli u Ružinu za četiri minute

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Prolazila sam Ružinom i vidjela što se dogodilo. Nisam mogla doći k sebi, jer se već davno upozorava na to da se djeca nipošto ne ostavljaju u automobilu“, ispričala je sugrađanka T. B. (podatci poznati uredništvu), dodajući da je  majka cijelo vrijeme bila uz automobil i da su ubrzo na mjesto događaja uz vatrogasce, dojurila i hitna pomoć te policija. Dodajmo da je Javna vatrogasna postrojba Grada Osijeka dojavu zaprimila u 19.03, a na mjesto događaja stigla već u 19.07 sati.

Brzom intervencijom, srećom, vatrogasci su uspjeli u nešto više od 60 sekundi specijalnim alatom otvoriti vrata na vozačevoj strani.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka Goran Ivković još je jednom upozorio – pri velikim vrućinama djeca i životinje ne smiju ostajati u automobilu bez nadzora niti sekundu!

„Zatekli smo dijete na suvozačkom mjestu u automobilu marke BMW 3. Od majke smo čuli kako se 16-mjesečno dijete igralo s ključevima i kako se samo zaključalo pritiskom na tipku ključa. Do našega dolaska dijete je u automobilu bilo više od 15 minuta, bilo je oznojeno i uznemireno“, ispričao je za naš portal Ivković, dodajući da na vozilu prozor nije bio spušten. Nasilno su otvorena vrata i dijete je spašeno, no Ivković ističe da ne samo da se dijete nije smjelo samo naći u automobilu, već nipošto nije smjelo biti niti na suvozačevoj strani.

Ivković: Djecu i životinje ne ostavljati u automobilu!

Naime, Ivković još jednom i to u vrijeme kad su paklene vrućine tek nastupile, apelira na roditelje da ni u kojoj situaciji ne izlaze iz automobila, a da su dijete čak i na nekoliko sekundi ostavili u automobilu.

„Bude ovakvih situacija pet do šest godišnje pa još jednom valja naglasiti da nema ostavljanja djeteta u automobilu ni u kojem slučaju, a isto vrijedi i za ostavljanje životinja“, upozorava Ivković čiji su djelatnici brzinskom intervencijom uspjeli spasiti dijete, za koje se potom pobrinula hitna pomoć, a za majku policija. Inače, zapovjednik JVP Grada Osijeka naglašava da ima roditelja i koji svoju djecu voze u krilu i ne daj Bože da dođe do nesreće, dodaje naš sugovornik, vrlo je vjerojatno da bi dijete ozlijedio zračni jastuk, ako čak ne bi bilo niti gore.

Stoga, roditeljima upozorenje da se drže svih propisa, kako prometnih, tako i onih na koje upozoravaju ne samo vatrogasci, već i uporno tijekom ljetnih mjeseci ponavljaju i liječnici. Vjerujemo kako će ovoj majci ovo biti dobra opomena i upozorenje, ali naravno, i svima ostalima!


Izdvojeno

Reci što misliš!