Vijesti / Osijek

vodeni val prolazi

Drava kod Osijeka dosegla svoj vrhunac i prelila se na lijevu obalu

Drava kod Osijeka dosegla svoj vrhunac i prelila se na lijevu obalu
Ivica Benić/SiB.hr

Visoki vodostaj svojevrsna je atrakcija za Osječane i njihove goste

Vrhunac vodenog vala prolazi kroz Osijek.  Drava je dosegla razinu od +246cm i stagnira. Iako se  izlila na lijevu obalu, preplavila šetnicu i trkaču stazu, nema opasnosti za kuće.

Visoki vodostaj svojevrsna je atrakcija za Osječane i njihove goste. Drava će se još nekoliko dana zadržati na ovim razinama, a onda bi se trebala vratiti u svoje korito.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Vodostaj je praktično došao do svog vrhunca. Vrlo sporo raste i možemo reći da imamo stagnaciju. On će još nekoliko dana vrhuniti na ovim razinama, a nakon toga će uslijediti lagano opadanje", objasnio je Zoran Đuroković, direktor Hrvatskih voda.

Mnogi su se Osječani navikli kupati na pjeskovitoj javnoj plaži Kopika, a vodeni val im za sada to onemogućava, pa valja biti oprezan. Dogradonačelnik Vulin kaže da će urediti plažu.

Drava se prelila na lijevu obalu, lipanj 2024. Fotogalerija

"Trenutačno je vodostaj plus 425 centimetara i to je vrhunac vodenog vala. Trebao bi se snižavati u ponedjeljak i utorak. Plaže trenutačno nema, pod vodom je, ali vjerujem da će kroz nekih dva tjedna vodostaj biti dovoljno nizak. Plažu ćemo urediti, navesti pijesak i onda će biti u punoj funkciji jer je to Osječanima omiljeno kupalište, a ja bih rekao i najpoznatija kontinentalna plaža u Hrvatskoj", rekao je Vulin jučer za RTL.

{"RELATED":https://sib.net.hr/vijesti/osijek/4453403/pocela-sezona-kupanja-na-kopiki-vec-ovaj-petak-i-subotu-nocno-kupanje/}

 


Izdvojeno

Reci što misliš!