Vijesti / Regija

kaznena prijava

Cigarete sve skuplje, policija u akciji oduzela sitno rezani nelegalni duhan

Cigarete sve skuplje, policija u akciji oduzela sitno rezani nelegalni duhan
Ilustracija (Borna Filić/PIXSELL)

Protiv 66-godišnjaka i 41-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 66-godišnim hrvatskim državljaninom s područja Velike i 41-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“. Naime, 11. travnja 2024. na području grada Požege, policijski službenici su zatekli 41-godišnja kako od 66-gdoišnjaka preuzima preko tri kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

"Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu policijski službenici su pretražili obiteljsku kuću na području Velike i osobni automobil koji koristi 66-godišnjak i pronašli preko pet kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske", stoji u priopćenju policije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nadalje, istoga dana na području Požege policijski službenici su kod 66-godišnjakinje pronašli manju količinu duhana dok su u mjestu Mihaljevci kod 56-godišnjaka pronašli manju količinu duhana za koje je utvrđeno da su duhan prethodno kupili od 66-godišnjaka.

cigarete pušenje
Udar na budžet Novi tjedan, novo poskupljenje cigareta: Opet za 10 centi po kutiji

"Protiv 66-godišnjaka i 41-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“, dok protiv 66-godišnjakinje i 56-godišnjaka slijedi obavijest Carinarnici Osijek o počinjenom prekršaju iz Zakona o trošarinama", zaključuju iz policije.


Izdvojeno

Reci što misliš!