Vijesti / Regija

metlinci

Izgrađen novi most preko Vučice, slijedi gradnja biciklističke do Ladimirevaca

Izgrađen novi most preko Vučice, slijedi gradnja biciklističke do Ladimirevaca
OBŽ

Na području Osječko-baranjske županije postupno se rješavaju sve kritične točke i tako povećava sigurnost cestovnog prometa

Prošle je godine započela izgradnja novog mosta preko rijeke Vučice s pristupnim cestama na lokaciji Metlinci, odnosno na cesti između Valpova i Ladimirevaca. Odluka o izgradnji zamjenskog mosta donesena je zbog lošeg stanja postojećeg mosta, njegove nedovoljne širine za odvijanje dvosmjernog prometa, loših tehničkih elemenata ceste i čvorišta na križanju državne i županijske ceste, pa je investitor odlučio izgraditi novi most 30-ak metara udaljen od postojećeg.

U tijeku su, kako je i predviđeno trajanjem projekta, završni radovi koje su na poziv iz Hrvatskih cesta danas obišli obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić u pratnji ministra obrane i potpredsjednika Vlade RH Ivana Anušića, predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića, zamjenika župana Josipa Miletića, gradonačelnika Valpova Matka Šutala, načelnika Općine Petrijevci Ive Zelića i saborskih zastupnika Nataše Tramišak,  Gorana Ivanovića i Stipana Šašlina.
Radove na izgradnji novog mosta s pristupnim cestama i novim raskrižjem sa županijskom cestom ŽC 4060 ukupne duljine zahvata 1,6 kilometara izvela je tvrtka Osijek-Koteks d.d., a ugovorena vrijednost radova iznosi 2.91 milijun eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ovaj projekt je nova potvrda izvrsne suradnje Osječko-baranjske županije i Hrvatskih cesta, kada govorimo o ulaganja u cestovni infrastrukturu jer su Hrvatske ceste uložile 96 milijuna eura u zadnjih šest godina na područje naše županije na čemu smo im izrazito zahvalni. Osim sigurnosti cestovnog prometa, ovdje bih istaknuo visoku razinu sigurnosti za pješake i bicikliste jer su pješačka i biciklistička staze odvojene od same ceste", rekao je Lukić i dodao kako je nedavno potpisan ugovor o rekonstrukciji još jedne važne prometnice, magistralne ceste na relaciji Sveti Đurađ – Podravska Moslavina.

"Značajan dan za Grad Valpovo, zahvalni smo na povećanju sigurnosti na ovoj trasi gospodinu Škoriću, ministru Anušiću i saborskom zastupniku Ivanoviću bez čijeg razumijevanja i podrške ovaj projekt ne bi bio realiziran. Grad Valpovo je izradio projektnu dokumentaciju za biciklističku stazu koju smo uspjeli uklopiti u ovaj projekt, pa će biciklističkom stazom Valpovo – Ladimirevci školarci i građani svakodnevno prometovati", rekao je Šutalo.

Kroz ovaj projekt izgrađeno je 1,6 km cestovne trase, 2,8 kilometara biciklističke staze, novi most raspona 30 metara, a obnovljen je stari most te je napravljeno kružno raskrižje.

"Danas obilježavamo dovršetak radova na izmještanju trase na Državnoj cesti D517, dvanaest mjeseci kasnije radovi su gotovi, a vrijedni su 2,9 milijuna eura. 30 godina se pričalo o potrebi izmještanja trase i zadovoljan sam što smo u svega godinu dana uspjeli završiti ovaj projekt. Čestitam izvođačima radova na dobro odrađenom poslu", rekao je Škorić.

Gotovo 3 milijuna eura vrijedan projekt značajno je doprinio postizanju veće sigurnosti svih sudionika u prometu na ovom području.

"Jedan u nizu dovršenih projekata cestovne infrastrukture na području Osječko-baranjske županije, dio projekata je još u fazi realizacije, a možemo biti zadovoljni s poboljšanjem prometne infrastrukture na području Osječko-baranjske županije", rekao je Anušić i podsjetio kako stari most ne samo da nije bio dovoljan za količinu prometa na ovaj dionici nego je bio i opasan.

Na području Osječko-baranjske županije postupno se rješavaju sve kritične točke i tako povećava sigurnost cestovnog prometa. Uskoro se očekuje i završetak Koridora 5c, dionice Beli Manastir - državna granica s Mađarskom jer kvalitetna prometna povezanost uvijek otvara i nove mogućnosti razvoja gospodarstva, kao i snažnijeg iskorištenja naših potencijala u turizmu.


Izdvojeno

Reci što misliš!