Vijesti / Regija

25-godišnja suradnja

Ministar Anušić obišao đakovački Hemco, tvrku koja ima NATO-ov certifikat AQAP

Ministar Anušić obišao đakovački Hemco, tvrku koja ima NATO-ov certifikat AQAP
Borna Jakšić/PIXSELL

Tvrtka HEMCO jedan je od vodećih proizvođača radne odjeće i opreme u regiji s kojom Ministarstvo obrane ima višegodišnju kvalitetnu suradnju

Ministar obrane Ivan Anušić sa suradnicima posjetio je jučer tvrtku HEMCO u Đakovu te obišao njezine proizvodne pogone. Ovom prilikom, ministar Anušić je naglasio kako uglavnom sve proizvode koje koristi Ministarstvo obrane i Oružane snage RH – proizvode hrvatske tvornice.

“Podržavamo naše proizvođače kao i cjelokupni razvoj gospodarstva. Nastavljamo suradnju s našim tvrtkama koje imaju izuzetnu kvalitetu, a tu kvalitetu ne prepoznaju samo Oružane snage RH nego i druge zemlje”, rekao je ministar.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Direktor tvrtke Hemco Slobodan Mihalj istaknuo je važnost suradnje s Ministarstvom obrane: “Suradnja traje 25 godina i važna je za tvrtku s obzirom na veliki broj proizvoda koji isporučuje MORH-u jer je referenca za izlazak na strana tržišta, s obzirom da tvrtka koja ne radi za svoju matičnu zemlju ne može raditi niti vani. Također, MORH omogućuje razvoj proizvoda s obzirom da je institucija koja ima veliki broj korisnika”.

Tvrtka HEMCO jedan je od vodećih proizvođača radne odjeće i opreme u regiji s kojom Ministarstvo obrane ima višegodišnju kvalitetnu suradnju.

FOTO: Borna Jakšić/PIXSELL

Važno je istaknuti kako je HEMCO peta hrvatska tvrtka koja je stekla NATO-ov certifikat AQAP (Allied Quality Assurance Publications) za sustav upravljanja kvalitetom. Certifikat se stječe uspješnom implementacijom NATO-ove AQAP norme za osiguranje kvalitete.


Izdvojeno

Reci što misliš!