Vijesti / Regija

biciklist

Alkoholni vikend rekorder je Baranjac s čak 4,59 promila u krvi!

Alkoholni vikend rekorder je Baranjac s čak 4,59 promila u krvi!
Ilustracija (Matija Habljak/PIXSELL)

53-godišnjak je vozio bicikli kad ga je policija zaustavila i alkotestirala

Tijekom vikenda na području PU osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 28 vozača (26 vozača osobnog automobila i 2 vozača bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 17. veljače u 20 sati, u Grabovcu, kada je nadzoru prometa zatečen 53-godišnjak iz Grabovca, koji je upravljao biciklom s 4,59 promila alkohola u krvi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim alkohola tijekom vikend-akcije evidentirano su još 283 prekršaja od kojih 189 prekršaja prekoračenja brzine, 22 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 nepropisno korištenja mobitela, 2 upravljanja prije stjecanja prava, 2 upravljanja pod zabranom, 9 upravljanja neregistriranim vozilom i 48 ostalih prekršaja.

U Našicama 16. veljače u 14,55 sati zatečen je 27-godišnjak iz Rozmajerca, koji je upravljao osobnim automobilom s 2,92 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.

Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2 650 € ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova, zaključuje izvješće PU osječko-baranjska.


Izdvojeno

Reci što misliš!