Vijesti / Regija

čeka se samo cjepivo

Spremno 60 timova cjepitelja, a cijepiti će se i u dvorani Gradski vrt

Spremno 60 timova cjepitelja, a cijepiti će se i u dvorani Gradski vrt
Dubravka Petric/PIXSELL

Slavonci su među regijama u kojima se želi cijepiti najmanji postotak pučanstva

Tijekom ovog tjedna u Hrvatsku stiže dugo očekivano cjepivo Astra Zenece koje je podignulo puno prašine oko toga treba li s njim cijepiti starije pučanstvo, ali je konačna preporuka kako izbora nema i kako će se cijepiti svi oni koji žele.

Pripreme su u tijeku i u Osječko-baranjskoj županiji koja se nalazi u dijelu Hrvatske gdje se građani žele cijepiti u najmanjem postotku. Postotak od 40 posto je relativno mali, ali interes svakodnevno raste pa se očekuje kako će on biti ipak znatno viši.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako bi se mogli cijepiti svi koji žele, pripreme su već u tijeku za masovna cijepljenja. Tako je već spremno 26 lokacija u cijeloj OBZ, konkretno u Osijeku su određene lokacije prema kvartovima, a ako bude potrebe, aktivirati će se i dvorana Gradski vrt koja je u jednom trenu bila u pripremi kao Covid centar.

Ukupno je spremno i 60 timova cjepitelja, a u pripremi su i zamjenski timovi ako bude potrebe, zatim 7 mobilnih timova koji će cijepiti nepokretne i slabo pokretne osobe, a cijepiti će se u dvije smjene.

Sve je tako spremno za dolazak veće količine cjepiva, ali je još nepoznato kad će to biti niti tko će ga isporučiti.
 


Izdvojeno

Reci što misliš!