Događanja / Ostala

1. lipnja

U Đakovu se organizira Festival biblije, donosimo njegov bogat program

U Đakovu se organizira Festival biblije, donosimo njegov bogat program
Davor Javorović/PIXSELL

Na Festival su pozvani, naravno, svi čitači, voditelji i članovi biblijskih skupina u našoj nadbiskupiji

Ured za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije u subotu, 1. lipnja u Đakovu organizira susret pod nazivom Festival Biblije. Isti Festival trebao se organizirati u Osijeku, no zbog organizacijskih razloga odlučili su se organizirati ga u Đakovu.

Ovaj festival usmjeren je prema što većoj popularizaciji Biblije kao svete knjige kršćana. U tijeku ove pastoralne godine biblijski duhovni susreti (obnove) su se organizirali diljem naše nadbiskupije, a sada im je ovim završnim susretom u ovoj pastoralnoj godini cilj organizirati završni biblijski duhovni susret u srcu naše nadbiskupije u našem lijepom Đakovu. Susret nosi naslov Festival Biblije po uzoru na takve festivale koji se održavaju već dugi niz godina diljem Italije gdje je biblijski pastoral uistinu lijepo razvijen. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svrha je Festivala Biblije u Đakovu čitanje Svetog pisma i molitva nad Svetim pismom kako bismo izgrađivali zdravu i autentičnu kršćansku duhovnost. Biblijski tekstovi, budući da su Božja riječ, nisu samo mrtvo slovo na papiru, nego su tekstovi natopljeni Duhom i ako ih se čita u tome istom Duhu mogu nas usmjeravati prema radosnom životu u Kristu. To je ono što želimo iznova otkrivati ovim Festivalom Biblije. 

Na Festival su pozvani, naravno, svi čitači, voditelji i članovi biblijskih skupina u našoj nadbiskupiji. No, poziv nije upućen samo njima, nego i svima zainteresiranima za upoznavanje tajni biblijskih svetih tekstova po kojima nam sam Bog progovara i želi oblikovati naše živote. Iz toga razloga molimo župnike da potaknu župljane na to da se odazovu i dođu na ovaj Festival gdje ćemo svi zajedno učiti kako čitati Bibliju te iz nje crpiti snagu za naše vjerničko poslanje u svijetu. 

Ovo je prilika i da budemo obradovani zajedničkim susretom uživo jer čovjek živi od susreta. Kroz protekle dvije godine rada Ureda za biblijski pastoral mnoštvo se ljudi priključilo otkrivanju ljepote biblijskog pastorala, odnosno duhovnosti temeljene na Bibliji. Tako je kreirano i nekoliko WhatsApp i Viber grupa podrške vjernicima koji tragaju za otkrićem živoga Boga u Riječi. Ujedno je pokrenut i YouTube kanal pod nazivom ''Kršćanstvo koje ima smisla'' na kojemu se nalaze TV emisije istog naziva, propovijedi i biblijske tribine koje se održavaju diljem nadbiskupije. 

Program je susreta u nastavku.

Kako bi se ovaj Festival što bolje organizirao, važno je da se svi koji planiraju sudjelovati prijave osobno ili zajedničkom prijavom vaše župne zajednice ili grupe.

Prijave su otvorene do 24. svibnja u 12 sati. Prijaviti se možete slanjem e-maila na adresu [email protected] ili [email protected] te putem telefona: +385 95 382 0308 ili 031 802 227. Ukoliko se prijavljujete na broj mobitela dovoljno je poslati SMS ili WhatsApp (Viber) poruku s naznakom imena i prezimena, broja osoba koje prijavljujete i župu (zajednicu, udrugu) iz koje dolazite s naznakom da ostajete ili ne ostajete na ručku (druženju). 

Kotizacija kojom će se podmiriti troškovi organizacije Festivala iznosi 15 eura (sudjelovanje na Festivalu je pet eura, a ručak za onoga tko ostaje deset eura) te će se uplatiti po dolasku na Festival na prijavnom mjestu ispred dvorane biskupa Mandića u SNFK.


Izdvojeno

Reci što misliš!