Vijesti / Regija

priopćenje županijskog stožera civilne zaštite

Koronavirus u OBŽ: Danas 14 novozaraženih i 146 novih osoba u samoizolaciji

Koronavirus u OBŽ: Danas 14 novozaraženih i 146 novih osoba u samoizolaciji
Davor Javorovic/PIXSELL

Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 146 novih kontakata oboljelih osoba, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 1107 osoba

U laboratoriju za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek u zadnja 24 sata testirano je ukupno 256 uzoraka od kojih je za područje Osječko-baranjske županije 14 bilo pozitivno na koronavirus. Tri novopozitivne osobe imaju boravište na području grada Osijeka, po dvije na području općina Čepin i Đurđenovac, a po jedna novopozitivna osoba živi na području gradova Đakovo, Belišće i Našice te općina Čeminac, Semeljci, Viškovci i Feričanci.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno je 29 pacijenata oboljelih od COVID-19, od kojih su četiri na respiratoru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 146 novih kontakata oboljelih osoba, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 1107 osoba.

Policija je u zadnja 24 sata obavila 122 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji, odnosno u dva dana vikenda ukupno 223 provjere, no svi su zatečeni na prijavljenoj adresi te nije bilo kršenja te mjere.

Na danasodržanoj sjednici Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije rečeno je kako je od početka epidemije na području Županije pozitivan nalaz na koronavirus utvrđen za 1243 osobe, s tim da su 1022 osobe izliječene.

Povodom jednog novinskog napisa o dnevnom kapacitetu testiranja na koronavirus u Osijeku, Stožer priopćava da se u posljednje vrijeme dnevno provodi oko 300 testiranja, često i više, što se vidi i iz svakodnevnih izvješća Stožera, te da maksimalni kapacitet iznosi ukupno oko 600 testova dnevno, i to oko 450 u KBC-u Osijek i oko 150 u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ.


Izdvojeno

Reci što misliš!