Vijesti / Regija

I Beli Manastir dobiva socijalnu samoposlugu

I Beli Manastir dobiva socijalnu samoposlugu

Do kraja ožujka Beli Manastir će dobiti prvu socijalnu trgovinu. Ideja je to Udruge prijatelja Svetog Martina, koja okuplja 50-ak volontera, postoje godinu i pol dana i do sada su volonterski dijelili donacije skupljene u udruzi i preko Caritasa.

Zahvaljujući gradu Belom Manastiru i gradonačelniku Dobošu i predsjednici vijeća Jadrankom Sabljak,, dobili su prostorije za socijalnu trgovinu u zgradi P + 8 točnije u dvorištu sa parkirališne strane. U tijeku je uređenje i slijedi punjenje doniranom robom te otvorenje.

- Do sada smo odnosili prikupljenu hranu 30-ak obitelji, pa smo uvidjeli kako treba napraviti trgovinu gdje bi ljudi dobivali samo ono što im treba, rekao je predsjednik Udruge Igor Jakobfi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz njega su rad udruge i projekt socijalne trgovine predstavili tajnik i dopredsjednik Edo Jurić i Goran Gaćina.

Jurić je podsjetio na nekoliko aktivnosti Udruge, koje nisu humanitarne već edukativne. Uz Ogranak Matice Hrvatske i Centar za kulturu organizirali su ciklus predavanja o socijalnom nauku crkve i umjetničke radionice pod vodstvom prof. Gorana Kujundžića  na kojima se bave kravatama do 18 listopada kada se obilježava Dan kravata.

Gaćina je dodao kako je u planu otvaranje podružnica u cijeloj Baranji i bazu podataka za udruge i socijalne trgovine.

Izvor: Radio Baranja

 


Izdvojeno

Reci što misliš!