Vijesti / Ostalo

zanimljivo objašnjenje

Hrvatska je u vrhu po inflaciji zbog mnogo otoka i geografskog oblika!?

Hrvatska je u vrhu po inflaciji zbog mnogo otoka i geografskog oblika!?
Igor Kralj/PIXSELL

"Zbog geografskih realnosti u Hrvatskoj – dakle 50 naseljenih otoka, i oblik zemlje koji jednostavno povećava trošak distribucije i logistike logično je da će poslovanje u Hrvatskoj zbog geografskih realnosti biti malo skuplje", rekao je glavni ekonomist Hrvatske gospodarske komore

"Redovito gledate RTL Direkt pa znate da Hrvatska ima najveću inflaciju u Eurozoni. Znamo svi dobro da cijene na policama i dalje rastu, da nam je život i dalje sve skuplji i da bi s dolaskom turističke sezone moglo biti još gore. Čuli smo do sada brojne isprike i objašnjenja zašto smo na neslavnom europskom vrhu, ali ovo još nikad niste čuli. Krivi su i otoci. Mooolim?!", zapitala se Mojimira Pastorčić sinoć u RTL Direktu.

"Zbog geografskih realnosti u Hrvatskoj – dakle 50 naseljenih otoka, i oblik zemlje koji jednostavno povećava trošak distribucije i logistike logično je da će poslovanje u Hrvatskoj zbog geografskih realnosti biti malo skuplje", rekao je glavni ekonomist Hrvatske gospodarske komore.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I tako je zemlja s tisuću otoka postala 'Hrvatska, puna poskupljenja'. 'Ili mala zemlja za velike cijene.' Da ne kažemo: 'Tako lijepa, tako skupa.' I još samo jedna i gotovo: 'Kad srce kaže ljeto - kaže inflacija'.

Više u video prilogu:


Izdvojeno

Reci što misliš!