Vijesti / Ostalo

traje potraga

Poljoprivrednik koji tvrdi da je vidio crnu panteru na njivi: ''Išla je gracioznim hodom. Pogledala je prema nama''

Poljoprivrednik koji tvrdi da je vidio crnu panteru na njivi: ''Išla je gracioznim hodom. Pogledala je prema nama''
Screenshot

Kaže da nema nikakve sumnje da je u pitanju bila crna pantera jer kao bivši lovac dobro poznaje anatomiju lokalne divljači, ali da je nekoliko dana oklijevao da slučaj prijavi policiji, jer se uplašio podsmjeha lokalnog stanovništva

Proteklih nekoliko dana medijima kruži informacija da je u okolini Apatina na sjeveru Srbije, a u blizini granice s Hrvatskom, viđena crna pantera, javlja Srbija Danas.

Među prvim očevidcima bili su prvo lokalni lovci potom više građana koji su prijavili da su vidjeli južnoameričkog predatora. Stručnjaci procjenjuju da je životinja duga oko 180 i visoka 60 centimetara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I krajem prošle godine mađarski su mediji objavili da je takva životinja primijećena u okolini Kečkemeta. Navodno su sigurnosne kamere snimile crnu panteru.

Zadnji u nizu dokaza da sjeverom Srbija luta jedna od najopasnijih vrsta divljih mačaka jest otisak šape, koji su pronašla lokalna lovačka društva intenzivno tragajući za predatorom.

Petar Sladić, poljoprivrednik iz Apatina tvrdi da je crnu panteru vidio u nedjelju 30. listopada, prilikom sjetve na svojoj njivi.

"Sjali smo ječam kolega i ja, dovezao sam sjeme kamionom. U jednom trenutku izašla je životinja za koju sam odmah rekao što je. Kolega me je pitao što mi ovo gledamo, rekao sam – u veliku mačku. Išla je gracioznim hodom, vrlo dobro poznajem životinje. Išla je, nije se osvrtala, nije bježala, došla je do neke sredine te njive, stala, pogledala prema nama, zadržala se par sekundi i otišla. Dugo sam je gledao, bili smo u nevjerici, jer ne pripada tu i ne viđa se. Nema sumnje što sam vidio", kazao je.

Kaže da nema nikakve sumnje da je u pitanju bila crna pantera jer kao bivši lovac dobro poznaje anatomiju lokalne divljači, ali da je nekoliko dana oklijevao slučaj prijaviti policiji, jer se uplašio podsmjeha lokalnog stanovništva, piše Blic.

Kaže i da je slučaj prijavio kada je od još nekoliko lokalaca čuo da su također vidjeli predatora.


Izdvojeno

Reci što misliš!