Vijesti / Ostalo

najavio premijer

Vlada ponovo zamrzava cijene goriva

Vlada ponovo zamrzava cijene goriva
Marko Prpic/PIXSELL

Upitan zašto su cijene goriva u Hrvatskoj skuplje od država u okruženju, Plenković je kazao da "cijene variraju" i da je situacija u "Hrvatskoj takva"

Na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a oremijer Andrej Plenković  najavio je da Vlada ponovo zamrzava cijene goriva.

U međuvremenu, održali smo telefonsku sjednicu Vlade gdje smo odlučili ponovno donijeli uredbu o zamrzavanju cijena goriva - Eurosuper 95 će biti 11.37 kn, Dizel 11.29 kn. Limitirat će se i cijena plavog Dizela na 6.50 kn", kazao je Plenković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Cijena premium goriva neće biti limitirana, tko ima novca može si priuštiti premium goriva", dodao je premijer.

Upitan zašto su cijene goriva u Hrvatskoj skuplje od država u okruženju, Plenković je kazao da "cijene variraju" i da je situacija u "Hrvatskoj takva".

"Mi smo reagirali u 10. mjesecu, napravili smo odličan potez u tom trenutku. Živimo u tržišnom gospodarstvu, cijene ne određuje Vlada. Voljeli bismo da cijena bude niža, u ovom trenutku smo napravili potez. Cijene variraju, imaju različite elemente. U Hrvatskoj je ona takva. Ako distributeri imaju prostora da još spuste cijene, ja sam za. Mislim da su trošarine u prosjeku svega onoga u Europskoj uniji", poručio je.


Izdvojeno

Reci što misliš!