Vijesti / Ostalo-Vijesti

nacionalni stožer civilne zaštite

Tri nova slučaja koronavirusa: Vjenčanja od 27. svibnja, uskoro upute za koncerte, festivale i sportska natjecanja

Tri nova slučaja koronavirusa: Vjenčanja od 27. svibnja, uskoro upute za koncerte, festivale i sportska natjecanja
POOL/CROPIX

HZJZ će objaviti preporuke za koncerte i festivale od 27. svibnja te sportska natjecanja od 30. svibnja

Broj novooboljelih Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je tri, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2237. Novooboljeli su iz Osječko-baranjske i Koprivničko-križevačke županije, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite. Preminula je još jedna osoba, žena u Udbini te je sada 97 preminulih. Devet osoba je trenutačno na respiratoru. 

Dosad je testirano ukupno 58.091 osoba, u posljednja 24 sata testirano je 1.070 osoba. 1978 osoba se oporavilo. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon niza sastanaka sa službenim predstavnicima ugostiteljske i industrije događanja (event industrija) postignut je dogovor da će Hrvatski zavod za javno zdravstvo izraditi preporuke s odgovarajućim epidemiološkim okvirom za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke, s ciljem da se omogući organizacija rada tih djelatnosti počevši od 27. svibnja 2020

U slučaju kad predstavnici ove industrije sudjeluju u organizaciji kulturnih događanja npr. koncerata i festivala, preporuke će se, kao i do sada, usklađivati s Ministarstvom kulture i strukovnim udrugama. 

Kreću i sportska natjecanja

Tijekom sljedećeg  tjedna HZJZ će objaviti preporuke koje će detaljno opisati epidemiološki okvir za obavljanje rada u tim djelatnostima. Od 27. svibnja 2020. predviđeno je da bi se u zatvorenim prostorima omogućilo 100 posjetitelja, a u vanjskim prostorima 300 posjetitelja, a daljnje brojke će ovisiti o epidemiološkoj situaciji. 

Od 30. svibnja omogućit će se natjecanja na otvorenome bez publike uz epidemiološki okvir HZJZ-a koji će u međuvremenu biti objavljen.

Izdvojeno


Reci što misliš!