Vijesti / Ostalo

„Oteti od zaborava 91 heroj Domovinskoga rata“

Osječanka napisala i predstavila knjigu o 91 heroju iz Domovinskoga rata u sklopu obilježavanja Oluje

Osječanka napisala i predstavila knjigu o 91 heroju iz Domovinskoga rata u sklopu obilježavanja Oluje

U spomen na ‘91. , napisala je knjigu o životu 91 sudionika Domovinskoga rata, sa željom da o njihovoj hrabrosti i požrtvovnosti djeca uče u školi

Na kninskoj tvrđavi u sklopu obilježavanja Oluje, 03.08.2019. godine prvi puta je predstavljena knjiga: „Oteti od zaborava 91 heroj Domovinskoga rata“ mlade autorice Roberte Kljenak iz Osijeka. Pred okupljenim uzvanicima, među kojima su bili gradonačelnik grada Knina Marko Jelić,   organizator pjesničke manifestacije „Stijeg slobode“ Nikola Šimić Tonin,  pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo grada Zadra Joso Nekić i  novinar, publicist, predavač i urednik, utemeljitelj te prvi i dugogodišnji glavni urednik tjednika i dnevnika Zadarski list - Nedjeljko Jusup, Knjigu su predstavljali fra Ante Čavka, hrvatski pjesnik i časnik, te branitelj Domovinskoga rata Ante Nadomir Tadić Šutra i autorica Roberta Kljenak.

Suočena s neprimjerenim odnosom društva prema najvećim hrvatskim sinovima, našim čuvarima života, koji su tijekom agresije na Domovinu Hrvatsku stali u obranu svoga naroda, doma i Domovine, autorica je odlučila na drugačiji način nastaviti ratni put svoga oca, preminuloga hrvatskoga dragovoljca od posljedica Domovinskoga rata. U spomen na ‘91. , napisala je knjigu o životu 91 sudionika Domovinskoga rata, sa željom da o njihovoj hrabrosti i požrtvovnosti djeca uče u školi. S istim je ciljem, u siječnju 2018., osnovala Udrugu heroja obrambenog Domovinskog rata Republike Hrvatske, u kojoj obnaša dužnost predsjednice. Duboko je svjesna da je njezina napisana riječ - riječ svih onih koji ju nisu stigli napisati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Hrvatska može, mora i zaslužuje puno bolje i više! Ne smijemo biti zadovoljni razjedinjenošću hrvatskoga naroda. Ne smijemo biti zadovoljni što nam hrvatska pamet i mladost napuštaju Domovinu. Nikada ne smijemo zanijekati poginule hrvatske junake, niti se stidjeti hrvatske svete zemlje za koju su mnogi dali svoje živote. Moramo živjeti one koji su dali živote za našu slobodu! Kad bismo samo tako pokušali živjeti, Hrvatska bi danas slavila blagostanje. 25 Prijatelji moji dragi, neka ono što su dali hrvatski junaci za samostalnu Domovinu Hrvatsku bude putokaz svima onima koji kažu da u našoj svetoj Domovini nema budućnosti. Neka se sjete, samo, kada krenu u negativno razmišljanje, bukete cjelokupne povijesti uručene svim hrvatskim majkama. Naše Domovine. Domovinskoga rata. Obrambenoga. Oslobodilačkoga koji se zaboraviti niti smije, niti hoće, niti može." poručila je Klenjak.

 

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!