Vijesti / Ostalo

tretiranje na izvoru

Anušić: "Tražit ćemo dozvolu za tretiranje komaraca u Kopačkom ritu!"

Anušić:

Brojnost komaraca je na rekordnim razinama i ne nazire se njihovo smanjenje unatočn tretmanima na području Osijeka proteklih dana i nužno je poduzeti dodatne mjere ukoliko se želi spriječiti još veća najezda u narednim danima.

Visoki vodostaj, a nakon toga i visoke temperature pogodovali su razvoju ličinki komaraca i to posebice na močvarnom području Kopačkog rita od kuda u rojevima stižu u Osijek.

komarci
upoznajmo neprijatelja 15 činjenica o komarcima koje možda niste znali

"Nažalost, kao i proteklih godina, propušteno je baviti se komarcima u veljači kad ih je potrebno larvicidno tretirati i suzbiti same ličinke", rekao je za Radio Osijek župan Osječko-baranjski Ivan Anušić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema saznanjima župana, takve tretmane koriste samo općine Antunovac, Petrijevi i Čepin dok ostali igrnoriraju županijsku strategiju borbe protiv komaraca pa će se na tome zasigurno morati poraditi.

komarci
riječ stručnjaka Osam razloga protiv primjene aviotretmana u suzbijanju komaraca
klopka-za-komarce-velika
na bazi šećera i kvasca Uradi sam: Zamka za komarce

"Uzalud nam sad i 10 milijuna kuna koje bi nam Vlada mogla dodijeliti", dodao je Anušić još jednom aludirajući na zakašnjelost borbe, ali i davši packu jedinicama lokalne samouprave koje nisu niti zatražile pomoć središnje vlasti.

Ono najvažnije vezano uz komarce jest kako se s njima boriti na njihovom izvorištu, Kopačkom ritu, a na što je Anušić rekao: "Upravo sam na putu u Zagrebi razgovarati ću s ministrom Čorićem iz Ministarstva zaštite okoliša i tražiti da se jednokratno dozvoli tretiranje komaraca na području Kopačkog rita. Mi smo zaštitili Dravu i Kopački rit, a nismo ono najvažnije - ljude. Samo je pitanje trena kad će komarci proširiti neku epidemiju i onda ćemo tek imati problem".

komarci
borba duga desetljećima Ovako se Osijek planirao boriti protiv komaraca 1936. godine
komarci-osijek
Komarci - Što napraviti kako bi ih u vašem dvorištu bilo manje?!
pijani-komarac495
Komarce najviše privlače ljudi koji piju pivo

Kako će odgovoriti Ministarstvo i hoće li doći do tretiranja komaraca na močvarnom području rita, vidjeti ćemo u narednim danima.


Izdvojeno

Reci što misliš!