Vijesti / Osijek

BRUTALNI ZLOČIN

Započelo suđenje policajcu koji je ubio osječku studenticu Mihaelu Berak

Započelo suđenje policajcu koji je ubio osječku studenticu Mihaelu Berak
Borna Jakšić/PIXSELL

Smažil je pokušao prikriti zlodjelo tvrdeći da je počinila samoubojstvo njegovim pištoljem, ali ubrzo je utvrđeno da to nije istina

Na Županijskom sudu u Osijeku danas je započelo suđenje policajcu Marku Smažilu (27) iz Osijeka, deset mjeseci nakon što je pištoljem ubio studenticu Mihaelu Berak (21) s kojom je bio u vezi. Suđenje je zatvoreno za javnost.

S obzirom da će se tijekom suđenja ispitivati detalji osobnog života žrtve zamjenica osječkog Županijskog državnog odvjetnika Jasmina Bošnjak predložila je da se javnost isključi iz praćenja rasprave, radi zaštite osobnog života i dostojanstva žrtve, s čime se suglasila i obrana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sudsko vijeće je prihvatilo prijedlog te isključilo javnost s rasprave i prije čitanja optužnice, a kao razloge, uz ostalo, navelo je svjedoke koji će biti ispitani o okolnostima prije ubojstva, a koje se odnose na osobni i obiteljski život žrtve.

Smažil je pokušao prikriti zlodjelo tvrdeći da je počinila samoubojstvo njegovim pištoljem, ali ubrzo je utvrđeno da to nije istina. Smažil je više puta mijenjao izjave o načinu na koji je djevojka stradala. Također, pojavila se i sumnja da Policijska uprava osječko-baranjska, čiji je Smažil bio zaposlenik, štiti počinitelja kvalificirajući zločin blažom kategorijom od realne.

policija nikad nije izrazila sućut Roditelji ubijene Mihaele Berak otvorili dušu: "Mislila je da je svijet sigurno mjesto"

Smažil je optužen da je nehotično usmrtio mladu Mihaelu nespretnim rukovanjem pištoljem te ga se tereti da je 20. rujna 2023. godine oko 22 sata, u osječkom stanu koji je koristio, s namjerom da ubije Mihaelu Berak, iz službenog pištolja ispalio hitac koji joj je nanio tešku i po život opasnu ozljedu glave od koje je odmah preminula.

marko smažil Fotogalerija

 


Izdvojeno

Reci što misliš!