Vijesti / Osijek

Nije mijenjao iskaz

Dovršena istraga ubojstva Mihaele Berak: ''Zvao je šefa i oca nakon što ju je upucao''

Dovršena istraga ubojstva Mihaele Berak: ''Zvao je šefa i oca nakon što ju je upucao''
PIXSELL/Privatna arhiva

Nakon što je ubio Mihaelu, Smažil je pokušao kontaktirati Hitnu službu, ali bezuspješno, te je potom razgovarao s ocem i šefom postaje prometne policije

Istraga ubojstva Mihaele Berak, koju je u rujnu prošle godine iz službenog pištolja počinio mladi policajac Marko Smažil, sada je završena. Smažil, koji se kratko viđao s Mihaelom, prvotno je tvrdio da je ona izvršila samoubojstvo, ali kasnije je priznao da ju je slučajno upucao.

Prema detaljima optužnice i informacijama Županijskog suda u Osijeku, Smažil je optužen da je 20. rujna 2023. godine u Osijeku pucao u glavu Mihaeli Berak iz službenog pištolja s namjerom da je ubije. Mihaela je preminula na mjestu događaja od teške tjelesne ozljede zadane hicem. Index.hr neslužbeno saznaje da je Smažil upucao Mihaelu s udaljenosti manje od jednog metra, pogodivši područje brade. Također, Smažil je u trenutku zločina imao 0.62 promila alkohola u krvi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon što je ubio Mihaelu, Smažil je pokušao kontaktirati Hitnu službu, ali bezuspješno, te je potom razgovarao s ocem i šefom postaje prometne policije.

pištolj oružje
Razmještao stvari Novi detalji o ubojstvu 21-godišnje Mihaele: Htio je pucati, čekao dva sata dok nije pozvao policiju

U početku, osječka je policija slučaj okarakterizirala kao manje ozbiljan prekršaj, ali je Državno odvjetništvo kasnije prekvalificiralo slučaj u namjerno ubojstvo. Unatoč tome, šef osječke policije Ladislav Bece i dalje je tvrdio da je incident bio nenamjeran.

Smažil nije mijenjao svoj iskaz u kojemu tvrdi da je ubojstvo bilo nesretni slučaj, a optužnica također navodi da je manipulirao položajem tijela žrtve.

policajac osumnjičen za ubojstvo Osijek tuguje za Mihaelom: "Bila je anđeo koji je hodao zemljom"

Mihaela je svojim prijateljicama izražavala nezadovoljstvo Smažilovim ponašanjem, opisujući ga kao ljubomornog, opsesivnog i manipulativnog. Svjedoci su potvrdili ove tvrdnje, navodeći da je Smažil pokazivao ljubomoru u prisustvu Mihaele, iako njih dvoje nisu bili u ozbiljnoj vezi.

Informacije dobivene od izvora bliskih istrazi otkrivaju da je Smažil kontrolirao Mihaelin život izvan vremena koje su provodili zajedno te da je prijetio njezinim prijateljima. Također je uhodio svoju bivšu djevojku pod izlikom obavljanja policijskih zadaća.

Nakon upita Udruge Adela Oglasili se iz policije o slučaju Mihaelinog ubojstva: ''Ništa ne zataškavamo, izrazili smo sućut obitelji''

Mihaelina majka nije bila raspoložena za izjave, no izrazila je borbu koju obitelj vodi već šest mjeseci nakon ovog tragičnog događaja.


Izdvojeno

Reci što misliš!