Vijesti / Osijek

policija nikad nije izrazila sućut

Roditelji ubijene Mihaele Berak otvorili dušu: "Mislila je da je svijet sigurno mjesto"

Roditelji ubijene Mihaele Berak otvorili dušu:
HRT

Roditelji Mihaele Berak prvi put nakon tragedije progovorili za Nedjeljom u 2

Osječka studentica Mihaela Berak smrtno je stradala u 21. godini života. Usmrtio ju je policajac Marko Smažil, a brojne okolnosti ovog djela i dalje su ostale nerazjašnjene, a policijsko postupanje krajnje je kontradiktorno.

U HTV emisiji Nedjeljom u 2 gostovali su njezini roditelji i po prvi puta ispričali kakva je bila Mihaela, ali i progovorili o do sad nepoznatim detaljima ubojstva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Naša Miha, naša radost, sve naše. Ona je bila dijete koje je oko sebe širilo pozitivu. Uvijek je bila okružena prijateljima, ambiciozna", rekla je Mihaelina majka, Jadranka Berak.

pištolj oružje
Razmještao stvari Novi detalji o ubojstvu 21-godišnje Mihaele: Htio je pucati, čekao dva sata dok nije pozvao policiju

Dodaje kako je Mihaela uvijek imala svoj stav, a davno je prepoznala osjećaj da želi pomagati drugim ljudima,  da želi biti s djecom koja nemaju roditeljsku skrb, da želi podršku ženama koje su zlostavljane i koje su u sigurnim kućama.

"U onim trenucima kada je bilo najteže, ona je znala prići i uvijek onim lijepim crnim okicama pogledati i s puno sućuti saslušati", dodala je.

Mihaela je uvijek vjerovala u dobro, a mislila je kako je svijet sigurno mjesto. Bila je puna života, vedrine i borac za pravdu, za one obespravljene.

"Samim time što se uvijek tako trudila svima pomoći, profesorica joj je rekla ti si ženski harambaša - to je bila naša Miha", rekla je Jadranka Berak.

Svi su za nju imali samo lijepu riječ, a radila je po tri posla jer je željela položiti vozački ispit uz sport kojim s ebavila dugi niz godina.

mobitel
žalila se na policajca Iscurile poruke koje je Mihaela slala prije nego što je ubijena: "Opsesivan je, posesivan, poremećen. Manipulativan..."

"Nismo moglo pojmiti da se ona neće pojaviti na vratima. Ponekad se nadam, kada pogledam navečer, možda se pojavi i kaže: mama to je bila šala, mama vratila sam se s nekog puta. Ne možemo shvatiti da našeg djeteta više nema", dodala je.

Roditelje pak najviše boli pokušaj zataškavanja onoga što se dogodilo.

"Pokušaj zataškavanja, prije toga laganje da je izvršila samoubojstvo je nama samo dodatno ozlijeđivana rana. Mi znamo svoje dijete. Ona ima jako puno prijatelja, radnih kolega koji nisu mogli pojmiti to što se plasiralo u medijima. Ne mogu shvatiti da je to netko mogao tako izgovoriti i plasirati", rekla je Jadranka Berak.

Njezin otac, Ivica Berak kaže kako su za ubojstvo saznali tek po dolasku na patologiju i kako ju je ubio policajac iz službenog pištolja.

policajac osumnjičen za ubojstvo Osijek tuguje za Mihaelom: "Bila je anđeo koji je hodao zemljom"

"Mi smo sve iz medija čuli. Nismo mogli doći sebi. Prvo, izgubili smo dijete koje nam ne može ništa vratiti, ali nedostatak poštovanja prema žrtvi, roditeljima i sestri je nešto što podjednako boli", dodaje majka.

Otac je dodao i kako im do danas nitko od institucija nije izrazio sućut: "Znali su sve preko novina i portala što je izlazilo. Nikada nam sućut nisu izjavili".


Izdvojeno

Reci što misliš!