Vijesti / Osijek

preseljenje

Zavod za dermatologiju i venerologiju KBC-a Osijek na novoj lokaciji

Zavod za dermatologiju i venerologiju KBC-a Osijek na novoj lokaciji
KBC Osijek

Preseljenjem na novu lokaciju riješeni brojni problemi poput dizala, konzilijarnih pregleda, dovoza hrane, opranog rublja...

Nakon 40 godina Zavod za dermatologiju i venerologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek konačno je preseljen u prostore bolnice u Huttlerovoj ulici. Stacionar Zavoda kroz dvije faze ujedno je uređen te je kapaciteta 14 ležaja.

"Zadovoljan sam što smo konačno stacionar Zavoda za dermatologiju preselili na glavnu lokaciju KBC-a Osijek. Predviđena obnova Zavoda uključuje tri faze; prva faza je bila vanjska vojnica, krov i vanjska stolarija, druga faza, kojoj sada nazočimo, je faza uređenja takozvane južne barake gdje je predviđen stacionar Zavoda za dermatologiju, a treća faza je uređenje sjeverne barake gdje će biti poliklinika Zavoda s dnevnom bolnicom", rekao je ravnatelj osječkog KBC-a doc. dr. sc. Željko Zubčić, dr. med. i dodao kako su preseljenjem na novu lokaciju riješeni brojni problemi poput dizala, konzilijarnih pregleda, dovoza hrane, opranog rublja itd.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zahvalio je Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Osijeku uz čiju financijsku pomoć je Zavod uređen i opremljen.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić rekao je kako Grad Osijek kontinuirano pomaže i ulaže u Klinički bolnički centar Osijek najavivši da će to nastaviti činiti i ubuduće.

"Nije nam bitno tko je osnivač jer zdravstvene usluge KBC-a koriste svi stanovnici grada Osijeka. Vidljiva su ulaganja u zdravstvo na području grada Osijeka odnosno našeg KBC-a. Za dan grada Osijeka otvorili smo novi, suvremeni Objedinjeni hitni bolnički prijam vrijednosti 22,5 milijuna eura. Nedavno je došao i novi PET/CT uređaj s kojim smo se svrstali uz bok KBC-u Zagreb, tu je i Hitna helikopterska medicinska služba. Ono što će svakako biti mega projekt je novi Klinički bolnički centar Osijek vrijednosti 750 milijuna eura, kojemu se svakako svi radujemo", istaknuo je gradonačelnik Radić.

"U zadnjih šest godina Osječko-baranjska županija je pomogla KBC Osijek s negdje oko 750.000 eura i tu nećemo stati. I dalje ćemo pomagati Klinički bolnički centar kako bi se poboljšali uvjeti za sve zaposlenike, a u konačnici i za sve naše sugrađane i pacijente koji gravitiraju KBC-u Osijek",  poručio je obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić izvijestio je kako će se za projekt izgradnje novog kliničkog bolničkog centra ove godine raspisati javni natječaj.

"Ove godine će se riješiti imovinsko-pravni odnosi i građevinska dozvola. Projekt će biti spreman za raspisivanje javnog natječaja, kao i odluka Vlade vezana uz financiranje, nakon čega možemo početi s izgradnjom. To je ogroman projekt koji treba prilično operative i vremena da se završi", kazao je potpredsjednik Vlade i ministar Anušić.

 

Voditeljica osječkog Zavoda za dermatologiju Marija Šola, dr. med., izrazila je zadovoljstvo novim stacionarom rekavši kako su dosad radili u neuvjetnim prostorima.

"Pacijenti koji su trenutačno kod nas smješteni imaju možda čak i najbolje ili jednako dobre uvjete kao i u novo obnovljenoj zgradi hitnog prijema. Važnost ovih kreveta i stacionara je u tome što od Osijeka, odnosno od Iloka do Zagreba, nema mogućnosti hospitaliziranja pacijenata osim na našem zavodu, tako da, iako raspolažemo s 12 kreveta, tih 12 kreveta je izuzetno bitno za cijelu Slavoniju", zaključila je Šola.


Izdvojeno

Reci što misliš!