Lifestyle / Ostalo

Okupio stotinu građana

Fokus Point trening obilježio proljetni vikend u Belom Manastiru i Baranji

Fokus Point trening obilježio proljetni vikend u Belom Manastiru i Baranji
PR

Podršku ovom događaju dala je i Zajednica športskih udruga grada Belog Manastira, na čelu s predsjednikom Ivanom Zadravcem

Dolazak proljeća idealno je vrijeme za aktivnost na otvorenom i brigu za zdravlje. Sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska iz Belog Manastira u kojemu je na Trgu slobode održan Fokus Point trening s građanima pod vodstvom Marijana Kraljevića i studija Asje Petersen, upozorava i šalje poruku o važnosti pravilnog vježbanja, boravka na otvorenom i aktivnostima kojima možemo poboljšati formu i zdravlje cijele obitelji.

Jednosatni Focus Point trening građanima je ukazao na tehnike kojima poboljšavamo efikasnost pokreta i funkcionalnost tijela. Uz Marijana, na pravilno izvođenje vježbi koje su sadržavale elemente treninga jakosti, pilatesa i joge pomno je pazila i trenerica s Kineziološkog fakulteta iz Zagreba Lukrecija Dragić, a program je vodila ambasadorica Renata Sopek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Veliko hvala Baranji i svim vježbačima koji su po prvi puta sudjelovali na vježbanju u Belom Manastiru. Osjetila se dobra atmosfera za vrijeme treninga kojega je Baranja odradila savršeno, za svaku pohvalu truda i volje. Nadam se da će neke od stvari koje smo danas radili ponijeti sa sobom doma. Nažalost, svakodnevni je život sve više i više sjedilački, što svakako ne ide na ruku zdravlju. Primarni cilj svakog rekreativnog vježbača trebalo bi biti zdravlje, zdravlje u obliku pravilne posture i mogućnost obavljanja svakodnevnih poslova bez poteškoća. Nažalost, većina se aktivira kada nešto počne boljeti, a to ne bi trebalo tako biti. Fizička je aktivnost najbolji lijek za vaše tijelo, ali ne samo i tijelo, već i um. To kaže i stara poslovica – u zdravom tijelu, zdrav duh'', istaknuo je Kraljević.

Projekt se na Trgu slobode održao u suradnji s Gradom Belim Manastirom, a vježbačima se obratio zamjenik gradonačelnika Goran Hes. Turističku zajednicu područja Baranje predstavljao je direktor Matej Perkušić. Podršku ovom događaju dala je i Zajednica športskih udruga grada Belog Manastira, na čelu s predsjednikom Ivanom Zadravcem.

Građani su, uz trening, imali priliku obaviti mjerenje tlaka koje su u Belom Manastiru, uz besplatne savjete, vodili liječnici iz projekta Pokaži srce. Oni koji nisu imali zadovoljavajuće vrijednosti obavljenih pretraga upućeni su liječnicima obiteljske medicine na dodatne preglede.

Aktivna Hrvatska se u 12. sezoni održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Stručni je partner projekta Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu,

Svi vježbači dobili su prigodne poklone partnera projekta kao što je zdravi napitak Nutribulleta, omiljenog pomoćnika u kuhinji koji će vam osigurati savršeno uravnotežen obrok u manje u 60 sekundi. Partner je i Brita, vodeća međunarodna kompanija u filtraciji. Hidraciju za vježbače osigurava Jana kao idealan saveznik za prirodno osvježenje uz trening. Svi vježbači dobili su Mogyi proizvode koji prate zdrave trendove te su pečeni, bez ulja, bogati vitaminima i proteinima kako bi svakome osigurali užitak u grickanju, ali na zdravi način. Sponzori su projekta Janaf – jer energija povezuje, Falkensteiner Resort Punta Skala, Bluesun i Valamar hoteli.

Besplatni treninzi Aktivne Hrvatske nastavljaju se u Puntu na otoku Krku 4. svibnja, u Požegi 11., Vodicama 25. svibnja, Malom Lošinju 8., Dubrovniku 29. lipnja te drugim gradovima.

Za sve treninge potrebno se prijaviti na poveznici.


Izdvojeno

Reci što misliš!