Vijesti / Osijek

rekonstrukcija pruge

Županijska ulica na dijelu od Waldingera do konkatedrale potpuno zatvorena za promet

Županijska ulica na dijelu od Waldingera do konkatedrale potpuno zatvorena za promet

Ulice Osijeka jedna po jedna dobivaju nove tračnice pa je važno pratiti obavijesti i smanjiti stres svima koji moraju u središte grada

Zbog radova na rekonstrukciji tramvajske mreže u okviru projekta "Modernizacija tramvajske infrastrukture na području grada Osijeka", obustavlja se promet na sljedećim dionicama ulica:

Od 12. siječnja 2023. godine u Županijskoj ulici:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- obustavlja se promet na dijelu Županijske ulice od Ulice Hrvatske Republike do Trga pape Ivana Pavla II;

  • - na križanju Županijske ulice i Ulice Hrvatske Republike privremeno se ukida južni pješački prijelaz preko Županijske ulice, prohodni ostaju sjeverni i istočni pješački prijelaz;

- na dionici Županijske ulice od Ulice Hrvatske Republike do Ružine ulice obustavlja se promet na zapadnom kolničkom traku, te se prebacuje na istočni kolnički trak;
- na križanju Županijske ulice i Ružine ulice na privozu iz Ružine ulice ukidaju se dvije prometne trake (sjeverna i srednja), te se izlazni promet preusmjerava na jednu prometnu traku.

U Ulici Stjepana Radića:

- obustavlja se promet na dijelu Ulice Stjepana Radića od Ulice Adama Reisnera do Trga Lavoslava Ružičke;
- obustavlja se promet na dijelu Trga Lavoslava Ružičke, dijelu Ulice Bartola Kašića i Andrije Kačića Miošića (dionica od privremenog ulaza na autobusni kolodvor do Ulice Stjepana Radića);
- na križanju Ulice Stjepana Radića-Adama Reisnera zadržavaju se prohodnim samo prometni tokovi zapad-istok, istok-zapad u Ulici Adama Reisnera, te iz sjevernog privoza Ulice Stjepana Radića pravci prema istoku i sjeveru.

Od 22. siječnja 2023. godine zona zahvata se proširuje:

- na dionicu Županijske ulice od Ružine ulice do Ulice Ivana Gundulića obustavom prometa na zapadnom kolničkom traku, te prebacivanjem istog na istočni kolnički trak uz ukidanje bočnog parkirališta;
- na križanju Županijske ulice i Ružine ulice privremeno se ukida južni pješački prijelaz preko Županijske ulice;
- obustavlja se promet na dijelu Županijske ulice od Ulice Ivana Gundulića do kružnog toka „Đakovština“;
- djelomično se obustavlja promet kroz kružni tok „Đakovština“, prohodni ostaju pravci Vinkovačka cesta-Ulica Adama Reisnera (istok) i obrnuto, te Ulica Adama Reisnera (zapad)-Sv.L. B. Mandića (TC Spar) u razdoblju od 22. siječnja predvidivo do 1. ožujka 2023. godine.

Planirani završetak radova u Županijskoj ulici je 25. svibnja 2023. godine, a u Ulici Stjepana Radića 28. veljače 2023. godine.

Obavijest korisnicima javnog prijevoza na tramvajskoj liniji br. 2

Zbog izvođenja radova na demontaži postojećeg i izgradnji novog kolosiječnog sustava u Županijskoj će se ulici, od 09. siječnja 2023. godine djelomično obustaviti promet te će se odvijati u samo dva kolnička traka, što će rezultirati otežanim odvijanjem ukupnog prometa.

GPP d.o.o. je u obvezi za vrijeme navedenih radova preusmjeriti tramvajsku liniju br. 2: Bikara – Trg  LJ. Gaja – Ul. Hrvatske Republike (umjesto tramvaja prometuju autobusi),  prema sljedećem:

  • na dijelu linije od Đakovštine autobusi prometuju Ulicom A. Reisnera – lijevo Ul. Kardinala A. Stepinca –  lijevo do Trga LJ. Gaja i dalje po ustaljenoj trasi linije.
  • Tramvajska stajališta u Županijskoj ulici i stajališta Autobusni i Željeznički kolodvor neće se koristiti.
  • Zamjensko stajalište za tramvajsko stajalište Županijska ulica je autobusno stajalište Ul. Hrvatske Republike – sjever, a za stajališta Autobusni kolodvor i Željeznički kolodvor utvrđeno je privremeno stajalište u Ul. A. Reisnera 73.

Navedena regulacija je privremena i vrijedi do završetka radova. Mole se putnici za strpljenje i razumijevanje.


Izdvojeno

Reci što misliš!