Vijesti / Osijek

Internet prevara

Osječanin mislio da je uplatio na sigurne parove pa od svega "zaradio" samo prijetnje

Osječanin mislio da je uplatio na sigurne parove pa od svega
Davor Javorović/PIXSELL

Nije ovo prvi ovakav slučaj, ali su rijetke i naknadne prijetnje

Osječanin je na društvenim mrežama pronašao jednu od stranica koja nudi kladioničarske uplate na tzv. sigurne, namještene parove. Uplatio je on svoj novac i nakon toga dobio i formaciju kako su parovi prošli. Pomislio je i kako će uskoro dobiti svoj zarađeni novac, ali je onda shvatio kako se radi o klasičnoj Internet prijevari.

"Uplatio sam prvo 200 eura, a po dojavi da sam dobio, još 1500 eura kako bi mi isplatio dobitak od navodnih 15000 eura. No, nakon toga me tražio još 1500 eura kad sam shvatio da sam prevaren", rekao nam je anonimno u želji da pomogne drugima naivnima kao on.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nažalost, nakon što je odbio uplatiti dodatni novac, stranica iz Srbije, preko koje se pokušao dokopati novca, postala je iznimno neugodna i počela mu je slati otvorene prijetnje.

"Proviziju ako me ispoštuješ i ne riješi i ne podigne novac, riješiti ćemo mi to na drugačiji način"  jedna je od poruka koje je primio.

Iako policija često upozorava na slične prijevare, uvijek se nađe netko novi tko nasjedne  a svakako je savjet svima da ovakve i slične slučajeve odmah prijave policiji.

S obzirom na ceste slične slučajeve prijevare, svakako savjetujem svima da da ovakve stvari prijave polociji


Izdvojeno

Reci što misliš!