Vijesti / Osijek

evo za što ga terete

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku ispitalo Bočkaja

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku ispitalo Bočkaja
Dubravka Petric/PIXSELL

DORH je jučer ispitao Bočkaja vezano za događaj od 1. ožujka kad se nogometaš u pijanom stanju zabio u benzinsku postaju

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku je, na temelju provedenih državnoodvjetničkih izvida, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenog hrvatskog državljanina (1996.), nogometaša Osijeka Petra Bočkaja, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavak 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela nepružanja pomoći iz članka 123. stavak 2. KZ-a. (13. 6. 2019.).

Kako stoji u priopćenju DORH-a, postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 1. ožujka 2019. oko 23,53 sati u Osijeku, upravljajući pod utjecajem alkohola (najmanje 1,86 g/kg alkohola u krvi) osobnim automobilom marke Mercedes E klase, došao do benzinske pumpe INA te zaustavio automobil ispred ulaza u trgovinu benzinske pumpe kako bi njegov suvozač otišao u trgovinu, pa za vrijeme dok ga je čekao u automobilu, zbog alkoholom umanjenih psihofizičkih sposobnosti, nije automobil ugasio niti mjenjač stavio u neutralan položaj, već se tijelom okrenuo unazad razgovarajući sa suputnicama na stražnjem sjedalu vozila, nakon čega je bez razloga pritisnuo papučicu gasa uslijed čega je automobil naglo krenuo naprijed i prošao blizu ženske osobe koja je stajala na ulaznim vratima trgovine.

bočkaj benza
Bočkaj eksluzivno za SiB.hr: ''Legice i lege, ispričavam se!''

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Automobil je zatim u brzini ušao u prodajni prostor trgovine benzinske pumpe te prošao neposredno pored djelatnice trgovine, a potom prednjom stranom automobila nagurao police s robom i prodajni pult na drugu djelatnicu pritisnuvši je uza zid trgovine pri čemu je ona zadobila tjelesne ozljede (distorzija nožnog zgloba). Osnovano se sumnja da je osumnjičenik nakon toga, iako je vidio da je djelatnica trgovine priklještena uz zid i da se ne može pomaknuti, izvezao automobil iz prodajnog prostora benzinske pumpe te se udaljio s mjesta nesreće bez da joj pomogao, iako je to mogao bez veće opasnosti za sebe.

Državno odvjetništvo će nakon provedenog istraživanja donijeti meritornu državnoodvjetničku odluku sukladno članku 213. Zakona o kaznenom postupku.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!