Vijesti / Osijek

Gordan Matković na izbore izlazi na listi HSP-a dr. Ante Starčević

Gordan Matković na izbore izlazi na listi HSP-a dr. Ante Starčević

Na izbore za članove 15 vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti, koji će se u Osijeku održati 12. prosinca, niz stranaka i udruga građana izići će u zanimljivim koalicijskim kombinacijama

koje,premda su posrijedi "mali" izbori, mogu biti vrlo indikativne za buduću sliku političke scene.

 

Javnosti najintrigantniju suradnju ostvarit će, prema svemu sudeći, Gordan Matković i njegova udruga građana "Nova osječka priča" s HSP-om dr. Ante Starčević! Tako je Matković, godinu i pol nakon što je na lokalne izbore izišao kao nezavisan kandidat, sa svojim sljedbenicima, čini se, pronašao novu političku opciju. "Točno je, razgovaramo s Matkovićem o zajedničkom izlasku na mjesne izbore. Sa svim informacijama trebali bismo izići 22. studenoga, kada se predaju liste za izbore", potvrđuje Radoslav Galić, zamjenik predsjednice HSP-a dr. Ante Starčević. Na naše višestruke pozive i poruke Matković je odgovorio SMS-om: "Danas neće biti izjava". No, neslužbeno doznajemo kako se, bar za sada, on i njegovi suradnici neće učlanjivati u tu stranku nego će na izbore izići u koaliciji.
Galićev zaključak "i Matković i mi smo 'pravaši', a veže nas i to što smo se razišli s HSP-om i Antom Đapićem" počasni predsjednik te stranke prokomentirao je riječima: "Očekivao sam to, Matkoviću je ionako ta politička opcija bila najbliža". "HSP će na mjesne izbore izići samostalno i očekujemo dobar rezultat", kaže Đapić. Od relevantnih stranaka samostalno će na mjesne izbore izići i HDZ. Suradnju će ostvariti i SDP i HSLS. "Mi i HSLS imamo kontinuitet suradnje. To će biti 'građanski blok' i jedina prava oporba aktualnoj gradskoj vlasti", tvrdi Biljana Borzan, šefica osječkog SDP-a. Dogradonačelnik Ivan Vrdoljak (HNS) potvrdio je kako će ta stranka izići na mjesne izbore u koaliciji s HSU-om. Gradonačelnik Krešimir Bubalo ističe kako ga ne zabrinjava što će aktualni koalicijski partneri HDSSB-a - Matković i HNS - na izbore izići u koaliciji s drugima. "Nemam tu što komentirati, to je njihov izbor. HDSSB će ponovno izići u najboljoj 'koaliciji', onoj s narodom, ostvarit ćemo odličan rezultat", zaključuje Bubalo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nositelji lista

Zato što su im ovi izbori "premali" ili se boje kako bi mogli proći, ni jedan od viđenijih osječkih političara neće biti nositelj liste. Većina to objašnjava željom da se pruži šansa ljudima koji vrijedno rade u svojim GČ i MO. "Bit ću posljednji na listi za Gornji grad i aktivno uključen u kampanju. No, nema smisla da kao politički umirovljenik nosim listu", kaže Đapić. HDSSB je otkrio da će listu za Gornji grad nositi Ivica Završki, a tamo će se "susresti" s Josipom Salapićem, tajnikom gradskog i županijskog HDZ-a. U "Bubalovom" Donjem gradu kao nositelja liste HDZ najavljuje Željka Vranješa, ravnatelja KBC-a Osijek.

Tekst: Tomislav Levak (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!