Vijesti / Osijek

Mali filantropi skupili novac za 108 knjiga

Mali filantropi skupili novac za 108 knjiga

Kad se male ruke slože – učenici osječkih škola putem inicijative Zaklade Slagalica „Mali filantropi“ tijekom 2014. prikupili 5.958,76 kuna kojima je kupljeno 108 knjiga!

Slagalica - zaklada za razvoj lokalne zajednice je tijekom 2014. godine nastavila provedbu inicijative „Mali filantropi“ te akciju „Jednom kunom do knjiga u školskoj knjižnici“ koja je počela 2013. godine. u osnovnim školama grada Osijeka.

U sklopu inicijative ove je godine obuhvaćeno je 10 osječkih osnovnih škola, OŠ Vijenac, PŠ Sarvaš, OŠ Lj. Gaja, OŠ Tenja, OŠ A. Mihanović, OŠ A. Šenoa, OŠ D. Cesarić, OŠ I. Filipović, OŠ Retfala, OŠ Josipovac, i više od 3000 učenika i nastavnika. Održano je 57 predavanja za učenike i djelatnike škola o filantropima koji su tijekom prošlih stoljeća svojom dobrohotnošću na različite načine darovali građanima grada Osijeka brojna kulturna, graditeljska i ina dobra.

Izložbe plakata su trajale po 3 tjedna a bile su sačinjene od 14 plakata na kojima je predstavljeno 12 osječkih filantropa. Za vrijeme trajanja izložbe učenici/e bi donirali 1 kunu i tako skupljali novce za nabavu knjiga za svoju školsku knjižnicu. Zaklada Slagalica je dodavala 100,00 kuna na svaki prikupljeni iznos.

Skupljeno je 5.958,76 kuna od kojih je Zaklada donirala 995,87 kn.

Ovim sredstvima kupljeno je 108 knjiga. Knjige su birali učenici/e zajedno sa svojim nastavnicima te većinom popunjavali lektirna izdanja koja nedostaju u školskim knjižnicama, a našla se tu i koja knjiga zabavnog sadržaja. Svaka kupljena knjiga ovom akcijom ima naljepnicu na kojoj piše da su učenici/e svojim filantropskim djelovanjem knjigu darovali u trajno vlasništvo svoje školske knjižnice.

Veliko hvala na gostoprimstvu i na suradnji svim ravnateljima/cama, knjižnjičarkama i pedagoginjama ovih škola, knjižari Nova koja se pridružila akciji odobravanjem popusta na kupljene knjige, te tvrtki Grafika d.o.o. za donirane naljepnice.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!