Vijesti / Osijek

Od sljedeće godine studij medicine u Osijeku i na njemačkom jeziku

Od sljedeće godine studij medicine u Osijeku i na njemačkom jeziku

Medicinski fakultet u Osijeku postat će treći fakultet izvan njemačkog govornog prostora, nakon Budimpešte i Pečuha, koji je pokrenuo studij medicine na njemačkom jeziku. Upis prvih studenata od iduće studijske godine.

Projekt, koji osječki Medicinski fakultet provodi u partnerstvu s Filozofskim fakultetom u Osijeku pod nazivom Razvoj i osnivanje integriranog studijskog programa "Medicina na njemačkom jeziku", predstavljen je jučer u Osijeku.

Projekt je već počeo edukacijom iz njemačkog jezika za 110 nastavnika i suradnika a od iduće studijske godine počet će upis studenata, prve godine njih 30 a kasnije 60 studenata za svaku sljedeću godinu-najavio je koordinator projekta internacionalizacije Medicinskog fakulteta doc.dr.sc. Ivan Miškulin.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uloga Filozofskog fakulteta je, pojasnio je  prodekan za znanost i međunarodnu suradnju Filozofskog fakulteta dr.sc. Željko Pavić, da sudjeluje u razvoju studijskog programa na njemačkom jeziku, jezičnih kompetencija za nastavnike Medicinskog fakulteta, odnosno njihovo obučavanje da mogu držati nastavu na njemačkom jeziku.

Dekan medicinskog fakulteta prof.dr.sc. Jure Murat istaknuo je da je internacionalnizacija na njemačkom, a ne samo engleskom poput drugih hrvatskih fakulteta, specifičnost osječkog Medicinskog fakulteta čime i odgovaraju na potrebe tržišta.  

Projekt je sredstvima Europskog socijalnog fonda financiran s oko milijun i 780 tisuća kuna.

Izvor: Radio Osijek

 


Izdvojeno

Reci što misliš!