Sport / Rukomet

15. do 17. prosinca

Međunarodni rukometni turnir ''Osijek XIXO Cup'' postaje predbožićna tradicija

Međunarodni rukometni turnir ''Osijek XIXO Cup'' postaje predbožićna tradicija
RK Osijek

Na turniru će sudjelovati deset klubova – uz domaće rukometaše Osijeka, odazvale su se momčadi Metkovića, Zagreba, Ormoža, Izviđača, Maksimir Pastele, Vojvodine, Veszprema, Nexea i Ivana iz Mikanovaca

Još veće i bolje, drugo izdanje Osijek XIXO Cupa očekuje nas ovaj vikend. Ohrabreni prošlogodišnjim uspjehom, organizatori su odlučili nastaviti ovaj međunarodni rukometni turnir, a i proširiti ga na dvije kategorije mlađih uzrasta. Ove se godine Osijek XIXO Cup tako održava čak tri dana, od petka, 15. prosinca do nedjelje, 17. prosinca u dvoranama Ugostiteljske škole i Zrinjevca.

U prosincu prošle godine održano je prvo izdanje ovog rukometnog turnira za U15 kategoriju u organizaciji Rukometnog kluba Osijek, a pod pokroviteljstvom glavnog sponzora XIXO i Turističke zajednice grada Osijeka. Odazvalo se deset klubova iz pet država, a nakon dva dana sjajnog rukometa, trofej je podigao slovenski Jeruzalem Ormož. Ohrabreni prošlogodišnjim uspjehom, dobrom organizacijom i sjajnom rukometnom budućnosti, organizatori su se odlučili na drugo izdanje ''Osijek XIXO Cup'' u želji da ono postanje tradicionalno okupljanje budućih rukometnih zvijezda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Prošle godine rodila se ta ideja o organizaciji međunarodnog rukometnog turnira u Osijeku. Okupila se nekolicina nas entuzijasta i krenuli smo korak po korak. Kako sam ja bivši atletičar i nemam neka prevelika poznanstva u svijetu rukometa, samim time je to bilo i teže. Međutim, to me nije pokolebalo i oslonio sam se na svoje organizacijske vještine budući da radim u prodaji i logistici već više od 20 godina. Paralelno sam uz pronalaženje sponzora polako dolazio do nekih kontakata iz užeg okruženja. Kako je povratna informacija od sudionika bila izvrsna, to nas je ohrabrilo da krenemo i u organizaciju drugog izdanja. Znali smo što nas čeka, imali smo već neke partnere, znali smo gdje je prostor za napredak, a zadali smo si i novi izazov'', ističe Vjekoslav Oršolić, sadašnji dopredsjednik Rukometnog kluba Osijek i country manager u kompaniji Hell Energy Adria za tržište Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Kosova.

Novi je izazov i velika novost ovog turnira uvođenje još jedne kategorije mlađih uzrasta. Ove su se godine tako uz dječake do 15 godina (2008./2009. godište), mogle prijaviti i ekipe kadeta (2006./2007.). Prijavljeno je 16 momčadi iz pet zemalja – Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije. Velika vrijednost, ali i najteži zadatak organizatora, jest što je ovaj turnir za sve sudionike u potpunosti besplatan. RK Osijek, Hell Energy Adria i Turistička zajednica grada Osijeka pobrinuli su se da sve omoguće svojim gostima – organiziran im je smještaj, osiguran obrok, a imaju i mogućnost besplatne vožnje javnim prijevozom te odlaska u muzeje kako bi u slobodno vrijeme upoznali ljepote grada na Dravi.

 ''Proširenje turnira je, naravno, donijelo dodatne troškove smještaja, hrane i pića. To automatski zahtijeva i više termina u dvoranama, još više osoblja i sudaca, što je dosta zahtjevno kada govorimo o tome da je sudionicima turnira baš sve besplatno. Turnir je jako blizu i nadamo se da smo sve do najmanjeg detalja pokrili. Ove je godine više sponzora, više dobrih ljudi, ali dobro bi došla još koja dobra duša da pomogne oko sitnica unutar dvorane kako bismo imali puno bolju širu sliku turnira. Što više reći osim – sretan nam početak drugog izdanja 'Osijek XIXO Cup''', dodao je Oršolić.

Utakmice se odigravaju od petka do nedjelje po cijeli dan u dvije osječke dvorane, Zrinjevcu i Ugostiteljsko-turističkoj školi. Na turniru će sudjelovati deset klubova – uz domaće rukometaše Osijeka, odazvale su se momčadi Metkovića, Zagreba, Ormoža, Izviđača, Maksimir Pastele, Vojvodine, Veszprema, Nexea i Ivana iz Mikanovaca. Svečano otvaranje zakazano je za 13 sati u petak, 15. prosinca, u dvorani Zrinjevac. Za sve susrete u spomenutoj dvorani bit će organiziran prijenos utakmica.

U nastavku pogledajte raspored za prvi dan turnira:

RASPORED NATJECANJA U DVORANI ZRINJEVAC, 1. DAN (15. 12.)

9:00 h RK OSIJEK – RK METKOVIĆ (U17 KATEGORIJA)
10:00 h RK OSIJEK – RK METKOVIĆ (U15 KATEGORIJA)
11:00 h RK NEXE – RK VOJVODINA (U17 KATEGORIJA)
12:00 h RK VESZPREM – RK ZAGREB (U15 KATEGORIJA)
13:00 h SVEČANO OTVARANJE TURNIRA
13:30h RK MAKSIMIR PASTELA – RK IZVIĐAČ (U17 KATEGORIJA)
14:30h RK IVAN MIKANOVCI – RK IZVIĐAČ (U15 KATEGORIJA)
15:30h RK ZAGREB – RK ORMOŽ (U17 KATEGORIJA)
16:30h RK MAKSIMIR PASTELA – RK ORMOŽ (U15 KATEGORIJA)
17:30h RK OSIJEK – RK NEXE (U17 KATEGORIJA)
18:30h RK OSIJEK – RK VESZPREM (U15 KATEGORIJA)
19:30h RK METKOVIĆ – RK VOJVODINA  (U17 KATEGORIJA)
20:30h RK METKOVIĆ – RK ZAGREB (U15 KATEGORIJA)


Izdvojeno

Reci što misliš!