Sport / Rukomet

Na domaćem terenu

Rukometaši Osijeka s +9 svladali europski Trogir i skočili na peto mjesto ligaške ljestvice

Rukometaši Osijeka s +9 svladali europski Trogir i skočili na peto mjesto ligaške ljestvice
RK Osijek

Dosta energično igrali su Osječani, a gledatelji na Zrinjevcu to su znali prepoznati i nagraditi pljeskom

Uvjerljivo, raspoloženo i hrabro. Od prve do posljednje minute, i to pred domaćom publikom. Rukometaši Osijeka u sklopu 8. kola Paket24 Premijer lige-Lige A nadigrali su Trogir i na koncu slavili s 34:25. Bila je to druga uzastopna pobjeda Verajine momčadi na domaćem parketu.

Poveli su Osječani u drugoj minuti pogotkom Ivana Lukca za 1:0 i, zapravo, do kraja susreta nisu ispuštali svoju prednost. Trogirani su pak na samom početku promašili dva sedmerca, a domaćini su to dobro iskoristili pa se već u desetoj minuti preko Zrne odvojili na 7:3.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dosta energično igrali su Osječani, a gledatelji na Zrinjevcu to su znali prepoznati i nagraditi pljeskom.  U 19. minuti pogotkom Kuštrima Ninaja prvi su se put odvojili na +5, a takvu su razliku održali gotovo do kraja prvog dijela susreta. Na odmor se, ipak, otišlo sa 17:14 na semaforu nakon što je Roko Trivković uspješno realizirao sedmerac za goste.

Brzo su se Trogirani vratili iz svlačionice iščekujući nastavak dvoboja. Opasno su zaprijetili odmah na početku, preko Luketina i Vulića smanjili su na minus jedan (18:17). No, tu su stali. Ili bolje rečeno – tu je Osijek nastavio. Zaredali su domaćini tri pogotka – u strijelce su se upisivali Lukac, Hećimović, pa Ninaj i brzo se vratili na nešto veću prednost s 21:17.

Podsjetimo, i u prvom su kolu Osječani u Trogiru bili uvjerljivi do 45. minute, a onda popustili. No, u nedjelju navečer tako se nešto nije moglo dogoditi. U posljednjoj četvrtini utakmice uspjeli su zapravo doći do svoje najveće prednosti, i to s dva isključena prvotimca. Naime, David Čičak zaradio je plavi karton nešto ranije, u 40. minuti, a vratar Dino Hećimović izravni crveni u 51. minuti, pri čemu je skrivio i sedmerac.

No, Filip Orlović koji je potom stao na gol pobrinuo se da se podeblja statistika Osijekovih vratara i ''skinuo'' Tokićev šut. U tih posljednjih 15 minuta istaknuo se i mladi Bruno Vuković koji je izborio dva kaznena udarca, tri puta pogodio mrežu i postavio konačan rezultat 34:25.   

''Čestitam svojim igračima na odličnoj utakmici od početka do kraja. Imali smo minimalno tehničkih grešaka. Uspjeli smo ostvariti dosta toga što smo cijeli tjedan uigravali, a Dino nas je popratio na golu. Što se tiče Trogira – ovako smo i tamo igrali 45 minuta, ali nismo uspjeli završiti kako treba. No, nema veze, ne treba se vraćati u prošlost. Dva boda su najbitnija, a ovo nam je i druga pobjeda u nizu na domaćem parketu. Imamo sada dva tjedna da se pripremimo za Moslavinu i zaokružimo cijelu priču'', prokomentirao je nakon ogleda Osijekov strateg Frano Veraja.

U Verajinom kadru najbolji je strijelac ponovno bio Karlo Vašarević sa sedam postignutih pogodaka. Bruno Vuković šest je puta bio strijelac i dva puta asistent, a Kuštrim Ninaj postigao je pet pogodaka. Sjajan učinak imali su i Osijekovi vratari – Dino Hećimović obranio je sedam udaraca, od čega tri sa sedam metara, a i sam je dva puta poentirao. Filip Orlović u posljednjih je devet minuta zabilježio tri obrane.

''Što se tiče mog dobrog učinka, to moram zahvaliti ekipi koja mi vjeruje. Jedni drugima ipak smo najveća podrška i međusobno se guramo u leđa. Cijeli smo tjedan naporno radili i trenirali, dobro smo analizirali tko gdje šuta i, evo, isplatilo nam se. Sada nam se zapravo vraća sve ono od početka sezone. Ova pobjeda i ovi bodovi puno znače za naš plan, ali i velika su nam motivacija za dalje'', istaknuo je Hećimović.

U gostujućim redovima najučinkovitiji je bio Grgo Luketin sa stopostotnim šutom, odnosno sedam pogodaka. Po četiri puta u strijelce su se upisali Antonio Berislav Tokić i Tomislav Radnić.

Uz ova dva itekako vrijedna boda protiv ''europskog'' Trogira, osječki su prvotimci skočili na peto mjesto ligaške ljestvice sa šest osvojenih bodova. Trogir je četvrtoplasirani s bodom više. Slijedi reprezentativna stanka, a nakon toga Osječani su ponovno na domaćem parketu gdje dočekuju Moslavinu. Ovakva predstava protiv Trogira zapravo je najbolji poziv gledateljima u Zrinjevcu da dođu i za dva tjedna podržati bijelo-plave.


Izdvojeno

Reci što misliš!