Sport / Rukomet

U 18 sati

RK Osijek danas dočekuje Trogir na Zrinjevcu

RK Osijek danas dočekuje Trogir na Zrinjevcu
RK Osijek

Svjesni su rukometaši Osijeka kakav je zadatak pred njima, no nadaju se da mogu ponoviti igru kao u prvom kolu u Trogiru

Veliko breme palo je s leđa Osječana kada su u prošlom kolu došli do svoje prve prvenstvene pobjede nad Goricom. Vidjelo se veliko olakšanje u momčadi, ali i motivacija uoči nadolazećih ogleda na domaćem parketu. Ovaj vikend tako, u sklopu 8. kola Paket24 Premijer lige-Lige A, rukometaši Osijeka u ŠD Zrinjevac dočekuju Trogir. Utakmica je na rasporedu u nešto drugačijem terminu – danas u 18 sati.

Neizvjesno je bilo u prvom međusobnom ogledu Osijeka i Trogira. Verajina je momčad vodila sve do 54. minute, a onda su Trogirani zaredali par mini-serija i uspjeli izvući bod. Bila je to jedna od boljih predstava osječkog sastava ove sezone, posebice u gostima kod jakog Trogira. Bili su agresivni i raspoloženi, a čak se i vratar Hećimović dvaput upisao u strijelce. Želja je takvu utakmicu ponoviti i ovaj vikend, no s oba boda u džepu bijelo-plavih na kraju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Što se tiče Trogira, dalmatinski sastav trenutno igra na dva ''fronta''. Uz domaće prvenstvo, sudionici su i EHF Europskog kupa gdje ih ždrijeb nije mazio. Na ligaškoj ljestvici trenutno se nalaze na četvrtom mjestu sa sedam osvojenih bodova. Uz neriješen susret s Osijekom, upisali su pobjede nad Karlovcem, Goricom i Moslavinom. Upravo protiv Gorice i Moslavine slavili su u prethodna dva kola, pa momčad Borisa Popovića prilično dobro raspoložena stiže na Zrinjevac.

Svjesni su rukometaši Osijeka kakav je zadatak pred njima, no nadaju se da mogu ponoviti igru kao u prvom kolu u Trogiru.

''Očekuje nas još jedna zahtjevna utakmica na domaćem parketu. U goste nam stiže ekipa koja igra europska natjecanja. Trogir smo u prvom kolu nadigrali u svim segmentima igre, ali smo na kraju nesretno ostali bez boda. Dobro smo se pripremili i ovaj put. Osovina Baković, Radnić i Trivković sigurno je jedna od boljih u ligi, ali nadamo se da, uz pomoć naše publike, dva boda ostaju na Zrinjevcu'', istaknuo je Osijekov trener Frano Veraja.

Veraja neće moći računati samo na Fabijana Mihaljevića koji se ozlijedio protiv Zagreba, a kojeg očekuje nešto duže izbivanje s parketa. Martin Lukac polako se vraća u kadar, a u konkurenciji će se naći i njegov brat Ivan koji je također najavio sutrašnji dvoboj.

''Europski Trogir pokazao se kao odlična momčad, tako da nas očekuje zahtjevan i težak dvoboj. U prvom smo kolu pokazali kako igrati protiv njih, spremni smo i s nestrpljenjem iščekujemo i ovu utakmicu. Nadam se da će nam navijači pomoći i biti naš osmi igrač kako bi bodovi ostali na Zrinjevcu'', zaključio je Lukac.

Ulazi u dvoranu otvaraju se pola sata prije početka susreta.


Izdvojeno

Reci što misliš!