Sport / Rukomet

U Dardi odigran prvi međunarodni rukometni turnir

U Dardi odigran prvi međunarodni rukometni turnir

U Dardi dana 06.09.2014. god. održan je po prvi puta Međunarodni turnir u Baranji "Darda 2014". Na turniru je sudjelovalo 5 ekipa ŽRK Hoteli Makarska, Žrk Slavonski Brod, Žrk Osijek, Žrk Bosanski Brod i Žrk Darda godište 2002/03.

Turnir je trajao cijeli dan, a odigrano je 10 utakmica. Sve utakmice su sudile sutkinje iz Osijeka Katja Pleše i Andreja Bošnjak.

U finalu su igrali Žrk Hoteli Makarska i Žrk Darda i pobijedu su odnijele igračice ŽRK Hoteli Makarska sa rezultatom 12:8. Treće mjesto je pripalo ekipi ŽRK Slavonskog Broda. Za najbolju golmanicu proglašena je igračica ŽRK Hotela Makarske Mia Đuvelek, za najboljeg strijelca je proglašena igračica ŽRK Slavonskog Broda Izabela Pergl, a za najbolju igračicu je proglašena igračica ŽRK Darde Sara Janković.

"Drago nam je što po prvi puta smo imali prilike ugostiti igračice ŽRK Hoteli Makarska koje su stigli u Dardu u četvrtak sa trenerom Mladenom Bagić, Nikšom Gojak i Ante Brajtner Juričić kao pratnja, te ih smjestili kod naših igračica gdje su se još bolje upoznale i stekle nove prijateljice. Također nam je drago što su nam se odazvali i po prvi puta izvan naših granica ekipa iz Bosanskog Broda.

Nadamo se da smo se pokazali kao dobri organizatori i domaćini, ali bez svega toga ne bi mogli da nemamo podršku naše Općine Darda i načelnika Ante Vukoja kojom se ovom prilikom zahvaljujemo.  Stekli smo neke nove prijatelje i neka nova iskustva i dogodine se nadamo da će biti i više ekipa," rekla je Ljiljana Janković, predsjednica ŽRK Darda.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!