Sport / Ostalo

NOVOGODIŠNJA UTRKA U OSIJEKU

Kako se trči nakon dočeka Nove? Teško: ''Došli smo istjerati đavle od sinoć''

Kako se trči nakon dočeka Nove? Teško: ''Došli smo istjerati đavle od sinoć''
Borna Jakšić/PIXSELL

Prvog dana 2024. u Osijeku i prva sportska akcija. Tradicionalna Novogodišnja utrka i ove je godine okupila brojne zaljubljenike u sport i jednog ministra

Startom Novogodišnje utrke Osijek je još jednom godinu započeo sportski. Trčalo je oko 500 sportaša, rekreativaca i zaljubljenika u sport, a atmosfera je bila odlična.

"Puno je dobrog raspoloženja, dobrih vibracija, svi su sretni", rekao je za RTL Marin Bilandžić iz Osijeka. A same pohvale ima njegova sugrađanka Iva Pauzar. "Jako mi se sviđa što je ovo više kao community event, nego što je zapravo trka", istaknula je.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Krug oko osječkih mostova dug 3200 metara trčali su i mladi i oni u zlatnim godinama. "Važno da istrčim ovo da bude 40. puta", poručuje Slavko Vojvodić iz Osijeka.

Želja je ista i onima kojima je ovo prvi put. "Došla sam iz Zagreba u Osijek slaviti Novu godinu. Nisam ju nikada trčala i sad mi je bila želja ju istrčati" rekla nam je Dora Jelčić.

Prvi su na cilj stigli oni najbrži, no utrka je ovo, kažu u kojoj pobjeđuju sport i druženje.

"Mi se okupljamo svake godine u stvari da bi se malo podružili nakon najluđe noći, da pozdravimo naš grad Osijek jednim sportskim događajem", dodala je Gordana Veselić, glavna tajnica Gradskog saveza za sportsku rekreaciju Osijek.

A nakon najluđe noći trčati nije lako. "Teško jako, ali digli smo se i došli ovdje malo da se aktiviramo, da istjeramo đavle ove od sinoć", kaže Dino Švarcer.

Na to je čini se spreman i ministar obrane koji je sudjelovao u utrci.

"Ministar obrane uvijek mora biti spreman, nema tu odmora, nema Nove godine, Božića, Uskrsa, moraš biti spreman, tako sam ja danas shvatio i razumio ovu moju zadaću i odradio ju kako treba", poručio je ministar Ivan Anušić.

Novogodišnja utrka 2023. Fotogalerija

Ova tradicionalna osječka utrka počela je kako bi sportaši svoje zadaće odradili kako treba. "Kada su dva trenera Branimir Štajner i Miljenko Rak nakon novogodišnje noći organizirali svoje sportaše, atletičare i veslače da se istrče", pojasnio je Dubravko Ižaković, glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije.

Od tada je prošla 41. godina, a sportaši koji u utrci sudjeluju i danas imaju isti cilj. "Svi želimo ući u Novu godinu onako sportski i da tako nastavimo", poručuje Arman Schussler iz Osijeka.

Prva sportska manifestacija u središtu Osječko-baranjske županije – ovogodišnje Europske regije sporta krenula je na najbolji način pa ovoj sportskoj obitelji želimo da tako nastavi i dalje.


Izdvojeno

Reci što misliš!