Sport / Ostalo

450 sudionika

8. Baranjski Ferivi polumaraton zbog afričke svinjske kuge prvi put održan u PP Kopački rit

8. Baranjski Ferivi polumaraton zbog afričke svinjske kuge prvi put održan u PP Kopački rit
OBŽ

Osim u polumaratonskoj utrci, sudionici su odmjerili snage i u utrci građana te štafeti, a trčala su i djeca u nekoliko kategorija

Ovogodišnji, 8. Baranjski Ferivi polumaraton, prvi je puta organiziran u PP Kopački rit zbog opasnosti od širenja afričke svinjske kuge, ali je i unatoč promijeni lokacije privukao nekoliko stotina natjecatelja.

Osim u polumaratonskoj utrci, sudionici su odmjerili snage i u utrci građana te štafeti, a trčala su i djeca u nekoliko kategorija. Otvorenju je nazočio i zamjenik župana Mato Lukić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Iako smo bili primorani promijeniti lokaciju i rutu Baranjskog Ferivi polumaratona to nije zaustavilo 450 sudionika da trči, uživa u prekrasnoj prirodi i dobro se provede u Osječko-baranjskoj županiji", kazao je zamjenik župana.

Glavni tajnik Športske zajednice OBŽ Dubravko Ižaković istaknuo je da je Baranjski polumaraton prepoznatljiva sportska manifestacija koju je prepoznalo i podržalo i Ministarstvo turizma i sporta. Dodao je da je ovogodišnji broj sudionika najbolji pokazatelj kako je dobra bila odluka da se ne odustane od utrke zbog opasnosti od afričke svinjske kuge.

FOTO: OBŽ


Izdvojeno

Reci što misliš!