Sport / Ostalo

Braća Lončarić najbolji sportaši Osijeka u 2017. godini

Braća Lončarić najbolji sportaši Osijeka u 2017. godini

Veslači Anton i Patrik Lončarić (VK Iktus) večeras su proglašeni najboljim sportašima Osijeka u 2017. godini u tradicionalnom izboru Gradskog radija.

Blizanci Lončarić svjetski su juniorski prvaci u dvojcu bez kormilara, a osim tog svjetskog zlata s prvenstva održanog u kolovozu u Litvi veslači Iktusa osvojili su i broncu na Europskom prvenstvu u Poljskoj u četvercu bez kormilara, ali u konkurenciji mlađih seniora.

Kako je tijekom svečanosti rekao Mario Mihić, organizator izbora najboljih sportaša Osijeka, ovo je bilo prvi put u posljednjih 20 godina da su nagradu osvojila dva sportaša, nikada nagradu nisu primili tako mladi sportaši (imaju tek 17 godina), a bila je to jedna od najuvjerljivijih pobjeda u dosadašnjim izborima sa 155 osvojenih glasova. Anton i Patrik Lončarić zahvalili su novinarima na ovom izboru te istaknuli kako im je to velika čast, ali i obveza. Najavili su kako ove godine, još uvijek u juniorskoj konkurenciji, kreću u osvajanje europskoga prvenstva, nastupit će dakako i na svjetskom prvenstvu u Češkoj u kolovozu, a posebno se raduju najavljenom odlasku na Olimpijske igre mladih u listopadu u Argentini.

Za sve to su već krenule pripreme pod vodstvom trenera Krešimira Ižakovića. Pehar im je predao gradonačelnik Ivan Vrkić koji je, među ostalim, javno obećao daljnju potporu mladim sportašima s nesvakidašnjim sportskim rezultatima te kako će im, kako je rekao - kupiti novi čamac! Predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin također jer najavio potporu mladim veslačima.

Izbor najboljeg sportaša Osijeka održan je 21. put, a u njemu sudjeluju novinari svih osječkih redakcija, koji su bodovali uspjehe osječkih sportaša u protekloj godini.

Po izboru sportskih novinara drugo je mjesto zauzeo Robert Seligman, a treće Ivan Horvat. Rekorder u broju naslova je gimnastičar Robert Seligman (GD Osijek Žito) – ukupno je šest puta bio proglašen najboljim, a ove je godine, prema izboru osječkih sportskih novinara, zauzeo drugo mjesto. Na trećem je atletičar Ivan Horvat (AK Slavonija-Žito). Uz njih su u konkurenciji bili i drugi sportaši iza kojih su vrijedni rezultati iz 2017. godine. To su tenisačica Donna Vekić, nogometaš Mile Škorić (NK Osijek), nogometašica Matea Andrlić (ŽNK Osijek), kuglač Mario Liović (KK Osijek) te dizač utega Georgije Bogojević (DK Slavonija).

Izvor: Radio Osijek
FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!