Sport / Odbojka

Nekoliko pobjeda AOK Osijek

Odigrana prva kola 1. hrvatske odbojkaške lige na pijesku

Odigrana prva kola 1. hrvatske odbojkaške lige na pijesku
PR

Iako je vrijeme ispita na fakultetu, a u ekipi je i par maturantica koje imaju završne ispite, uspjele su Osječanke otići sa sedam igračica na vrući pijesak plaže Valkane

Po jedna pobjeda protiv para iz KOP Jarun, KOP Žnjan kao i protiv KOP Čakovec više su od planiranog jer u prva četiri kola omjerile su igračice KOP Retfala s prošlogodšnjim prvakom i viceprvakom Hrvatske. S KOP Siget iz Zagreba i KOP Žnjan iz Splita. Za tri tjedna igra se narednih šest kola na terenima KOP Vrapče u Zagrebu, dok su ova prva igrana na terenima u Puli.

Iako je vrijeme ispita na fakultetu, a u ekipi je i par maturantica koje imaju završne ispite, uspjele su Osječanke otići sa sedam igračica na vrući pijesak plaže Valkane. Ovaj vikend igrale su Rea Rajndl, Maria i Ivana Lovrić, Tea Pavlović, Lucija Mandić, Sara Đurišić i Inga Rukovanjski.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najteže je bilo u prvom kolu gdje su se djevojke sastale s prošlogodišnjim šampionom KOP Siget, a koji je dokazao odličnu formu jer su prije tjedan dana postale i pobjednice Kupa Hrvatske za ovu godinu. Tri neriješena rezultata došla su protiv Čakovca u subotu uvečer, te sutradan protiv KOP Jarun i KOP Žnjan. Dvije pobjede ostvarile su Maria i Ivana Lovrić. Jednu protiv para KOP Jaruna nakon što su odigrale 1:1 i onda bile bolje u tie break setu. Pobjedu su ostvarile i protiv djevojaka iz Čakovca. A Ivana Lovrić u šokantnom susretu s KOP Žnjan u paru s Reom Rajndl također je ostvarila vrijednu pobjedu.

„Ove godine liga je također jaka kao i prošle godine. No, smatram kako nam je to samo još dodatni motiv da damo sve od sebe i pokažemo da zapravo možemo igrati s jačim protivnicima. Prvi dio natjecanja u Puli odradile smo dobro”, istaknula je Maria Lovrić.

„Sastali smo se kao i dosad s jako dobrim i iskusnim ekipama. Dali smo sve od sebe kako bi što bolje odigrale i skupile iskustvo koje ćemo i u našoj igri primjenjivati. Tereni su bili odlični, organizacija dobra, a protivničke ekipe pružale su dobar otpor i igru. Zadovoljni smo trenutnim rezultatom, iako smatramo da možemo još malo potegnuti. Nakon prvog dijela natjecanja slijede pripreme za nastavak prvenstva”, rekla je Ivana Lovrić.

U prošloj sezoni KOP Retfala zauzela je sedmo mjesto. No, ovaj klub je u toj sezoni bio viceprvak Hrvatske za juniorke, mlađe kadetkinje i najmlađe kadetkinje, brončani u kategoriji kadetkinja, ali i prvak Hrvatske za juniore.


Izdvojeno

Reci što misliš!