Sport / Nogomet

navijački jubilej

Kohorta slavi 36. rođendan, prvi na novom stadionu: "Svi na jug!"

Kohorta slavi 36. rođendan, prvi na novom stadionu:
Davor Javorović/PIXSELL

Centralna proslava je u subotu od 17 sati na utakmici Osijek - Istra 1961

Osječka navijačka skupina ove subote slavi svoj 36. rođendan, prvi na novom stadionu na Pampasu. Službeno, Kohorta je osnovana u travnju 1988. godine. iako povijest organiziranog navijanja u gradu na Dravi je i duža, ali od te godine je pod imenom pod kojih i danas znamo.

Centralna proslava je na tribini Jug novog osječkog stadiona u subotu na utakmici protiv Istre 1961, ali fešta počinje već i ranije, točnije u srijedu projekcijom filma "20 godina ponosa" u Barcelona pubu od 18 sati uz prodaju navijačkih artikala. U petak navečer je organizirano druženje u navijačkim prostorijama u Tvrđi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U subotu Kohortaši najavljuju okupljanje ispod južne tribine od 15 sati, utakmica počinje u 17 sati, a poslije je veliki rođendanski party u njihovoj udruzi u Tvrđi.

Moto ove proslave je "Jugu pripadaš". Prelaskom na novi stadion Kohortaši su dobili svoju tribinu iza gola, ali je dosta aktivnih navijača ipak otišlo na novu istočnu tribinu vodeći se tradicijom istočne tribine Gradskog vrta. Ali novi stadion stvara i nove tradicije.

"Tribina jug novi je dom Kohorte i svih vatrenih navijača Osijeka. Jug je ono što je nekada bio istok Gradskoga Vrta. Mjesto koje nas okuplja sve na jednom mjestu i samo zbog jednoga-zbog ljubavi prema našem klubu i gradu. Kako bi uspjeli ostvariti ono što je zamišljeno, južna tribina mora biti puna kako bi stvorili pravu uzavrelu navijačku atmosferu i sve ostalo što spada pod navijački folklor.  Istok Opus arene više nije onaj istok što je bio na Gradskome Vrtu, na Pampasu je to sada jug i zato svatko tko je ikada bio na istoku Gradskoga Vrta, navijao, stajao uz kop ili u kopu, mjesto mu je na jugu i on pripada jugu!", kažu Kohortaši u svom pozivu za ovu utakmicu.

Svi koji žele moći će svoje godišnje ulaznice za istočnu tribinu zamjeniti za pojedinačnu ulaznicu za južnu tribinu na ticket pointu Pampasa.

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!