Sport / Nogomet

29. kolo Supersport HNL-a

Bijelo-plavi danas gostuju kod Rudeša i to po prvi puta na njihovom terenu ŠC Rudeš

Bijelo-plavi danas gostuju kod Rudeša i to po prvi puta na njihovom terenu ŠC Rudeš
Davor Javorović/PIXSELL

Za domaćine je ovaj susret posebno važan jer će po prvi puta zaigrati na svom terenu

U seriji od tri gostovanja za redom, Bijelo-plavi danas igraju s Rudešom u Zagrebu. Nakon što su bili uspješni prošloga tjedna protiv Slaven Belupa, nogometaši Osijeka vjeruju kako će uzeti puni plijen i na travnjaku SC Rudeš u utakmici koja počinje u 16,30 sati.

"Puno se lakše diše nakon što smo osvojili bodove u Koprivnici i napokon pobijedili na gostovanju. Kod Rudeša nas čeka još jedna zahtjevna utakmica jer i oni mogu biti neugodan protivnik. Igramo na njihovom terenu, ali uz sav respekt prema njima, idemo tamo pobijediti", rekao je bijelo-plavi reprezentativac Domagoj Bukvić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za domaćine je ovaj susret posebno važan jer će po prvi puta zaigrati na svom terenu.

"Kod igrača se osjeća ipak posebna atmosfera. Vidjeli su svi da mi na svojim susretima na travnjaku kod sebe u kvartu, posebno reagiramo. I prošle utakmice protiv prvoligaša, u pobjedama Istre 1961 i Slaven Belupo, ali i u Kupu ove sezone protiv lidera prvenstva Rijeke. Znači sve su to utakmice bile dosta dobre i kvalitetne, a protiv momčadi s Kvarnera je tek u završnici utakmice izostao pozitivan rezultat. To nam je velika prednost, jer budimo realni mi smo cijelu sezonu do sada igrali u "podstanarstvu" na Kranjčevićevoj i ja se nadam da ćemo pred našim navijačima izaći bolji i goropadniji nego na Trešnjevci. Nadam se da će biti tako i da će nam navijači, koji su kod nas "grlatiji" i bliže nama u većoj brojci. Mi ćemo dati sve od sebe da im se odužimo na terenu", rekao je trener Rudeša Davora Mladina.

Rudeš je za završnicu sezone dobio licencu da igraju na svom terenu, a Osijek je imao izbor žele li pristati igrati tamo ili ipak na Kranjčevićevoj. Osječani su bili fer i izašli u susret posljednje plasiranom Rudušu. Kao što su bili fer i početkom ove godine kad su zamjenili domaćinstvo  zbog zaleđenog terena na Kranjčevićevoj. Nadamo se da ih to poštenje danas neće koštati bodova...


Izdvojeno

Reci što misliš!