Sport / Nogomet

kažnjen i belupo

NK Osijek kažnjen zbog "nereda" navijača u Koprivnici

NK Osijek kažnjen zbog
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Donesene su odluke o kaznama za 28. kolo SuperSport HNL-a

Disciplinski sudac SuperSport HNL-a, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 28. kola. Zanimljivo Disciplinska komisija donijela je odluke o kaznama za 28. kolo, dok za ono prije reprezentativne stanke, 27. kolo još nema nikakvih objava.

"NK Osijek se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 28. kola Slaven Belupo - Osijek gostujuća navijačka skupina Kohorta od 66. do 68. minute zapalila trinaest baklji, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 1.400 eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

NK Slaven Belupo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 28. kola Slaven Belupo - Osijek gostujuća navijačka skupina Kohorta od 66. do 68. minute zapalila trinaest baklji, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 800 eura.

GNK Dinamo se kažnjava zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 28. kola Hajduk - Dinamo gostujuća navijačka skupina (BBB), smještena na gostujućem sektoru, u 73. minuti zapalila pet baklji, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 700 eura.

Kažnjen je i zato što su gostujući navijači (BBB), smješteni na gostujućem sektoru, prije početka utakmice skandirali “Ubij, ubij tovara”, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 4.500 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 5.000 eura.

HNK Hajduk se kažnjava zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 28. kola Hajduk - Dinamo domaća navijačka skupina Torcida zapalila u 3. minuti tri baklje, u 27. i 30. minuti po jednu baklju, u 52. minuti aktivirano je i bačeno četrnaest topovskih udara na tartan stazu, u 53. minuti zapaljeno je najmanje 50 baklji te je zbog dima došlo do prekida utakmice u trajanju od 60 sekundi, u 59., 68., 74., 79. i 85. minuti zapaljena je po jedna baklja, te je od strane gostujućih navijača u 73. minuti zapaljeno pet baklji, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 10.500 eura.

Kažnjava se i zato što su domaći navijači (Torcida) u 14. minuti skandirali “Ubij, ubij Purgera“, u 17. minuti navijači Torcida na sjevernoj i publika na istočnoj tribini skandirali “Visoke peći potpaljujem ja, dva reda koksa četiri purgera, purger se dere - aaa, bit će pečenja, radujem se jaaa“, te u 18. minuti skandirali “Mrzim Dinamo, srpsko ime to“, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 8.000 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 18.000 eura.

HNK Rijeka se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 28. kola Rudeš - Rijeka gostujuća navijačka skupina Armada u 15. minuti zapalila jednu dimnu kutiju, te u 61. minuti bacila jedan topovski udar i zapalila pet baklji, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 800 eura.

NK Rudeš se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 28. kola Rudeš - Rijeka gostujuća navijačka skupina Armada u 15. minuti zapalila jednu dimnu kutiju, te u 61. minuti bacila jedan topovski udar i zapalila pet baklji, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 670 eura."


Izdvojeno

Reci što misliš!