Sport / Nogomet

Malonogometni turnir

Retfala kup primjer je suradnje policijskih službenika i lokalne zajednice

Retfala kup primjer je suradnje policijskih službenika i lokalne zajednice
PR

Na inicijativu roditelja čija djeca igraju u Kanal Ligi uključili su se u organizaciju i sponzorstvo prvog malonogometnog turnira Retfala kup koji se održao jučer u Retfali

IPA Hrvatska Sekcija utemeljena je 2001. godine u Malinskoj na otoku Krku. Primljena je u punopravno članstvo International Police Association u Norveškoj u svibnju 2003. kao 63. članica. 

Danas IPA Hrvatska Sekcija djeluje na domaćoj i internacionalnoj razini putem svojih 20 IPA klubova osnovanih u svim županijama Lijepe naše. IPA Hrvatska Sekcija i njeni klubovi na godišnjoj razini organiziraju razne manifestacije, odnosno strukovno-policijska, športska, kulturna, znanstvena, zabavna i humanitarna događanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, na inicijativu roditelja čija djeca igraju u Kanal Ligi uključili su se u organizaciju i sponzorstvo prvog malonogometnog turnira Retfala kup koji se održao jučer u Retfali. Na turniru je igralo osam ekipa, a djeci su osigurali hranu i okrijepu.

Kao partner projekta uključili su se i Policijski službenici za prevenciju, Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske te kontakt policajci s preventivnim aktivnostima u okviru preventivnog lokalnog projekta ''Budi navijač, a ne razbijač'' i preventivnog nacionalnog projekta ''Zajedno protiv govora mržnje'' tako da su dijelili edukativno-informacijske letke gledateljima i djeci, a sve s ciljem senzibiliziranja svih sudionika sportskih događanja o problemima i posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na sportskim utakmicama, kao i posljedicama koje ostavljaju na društvo.

''Cilj je ovih projekata povećanje sigurnosti sudionika i gledatelja na sportskim natjecanjima, sprječavanje vrijeđanja na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj i drugoj osnovi, sprječavanje svih oblika nereda i nasilja vezanih uz sport te razvijanje navijačke kulture na način da se navija bez vrijeđanja, nasilja i uništavanja'', navodi Ladislav Bece, predsjednik regionalnog kluba IPA Osječko-baranjske.

U navedenom projektu, osim njih kao organizatora, sudjeluje i PU osječko-baranjska i Odjel prevencije kao partner projekta, dok je hranu sponzorirala Pizzeria Gondola.


Izdvojeno

Reci što misliš!