Sport / Nogomet

testiranje snaga

Osijek danas igra prvi od dva dvoboja s Lokomotivom, Zekić ne želi ni čuti za Kup

Osijek danas igra prvi od dva dvoboja s Lokomotivom, Zekić ne želi ni čuti za Kup
Davor Javorović/PIXSELL

Svi u osječkim redovima znaju da je Lokomotiva opasan i nezgodan protivnik, protiv kojega se mora biti maksimalno angažiran

Bijelo-plavi su otputovali u Zagreb gdje ih u petak od 17 sati očekuje prvenstvena utakmica s Lokomotivom. Zoran Zekić u najavi ovoga susreta nije previše govorio o suparniku, ističući kako za njegove odlike na terenu ionako već svi znaju. To podrazumijeva i činjenicu da će naša momčad morati odigrati na visokoj razini da bi ispunila očekivanja.

"Oni su ove godine dvaput igrali s Dinamo, pritom su ostvarili pobjedu i remi, što dosta toga govori o Lokomotivi. Morat ćemo im suziti prostore i „kanale“ iz kojih znaju biti vrlo opasni. Dakako da će dosta toga ovisiti i o našoj protočnosti lopte, o točnim i pravovremenim proigravanjima, a svakako treba pripaziti na njihovu odličnu tranziciju. No, želim da se nametnemo u određenim trenucima i pokažemo vjeru u sebe kao i dobru energiju. Rekao sam i poslije Gorice da nema razloga da se u kvaliteti izvedbe spuštamo ispod te razine", izjavio je šef stručnog stožera.

Fokus je zasad samo na petku

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jasno je da je takav gard nužno pokazati i na suparničkim terenima, bez obzira protiv koga se igralo…

"Ne znam koji je razlog da se to i u gostima ne prezentira. Danas je za razliku od ranijih godina manje-više podjednako suđenje kada igraš na domaćem ili gostujućem terenu, doduše, travnjaci su negdje lošiji, a drugdje bolji. Međutim, imat ćemo opet podršku naših navijača koji će doći u Zagreb i jasno je da nam se ne smije više ponoviti Pula", govori Zekić.

Svega četiri dana kasnije Osijek će ponovno igrati u Kranjčevićevoj s Lokosima, tada u Kupu Hrvatske. Hoće li u tom kontekstu biti nekakvog taktiziranja u izboru startne jedanaestorice?

"Apsolutno se fokusiramo samo na petak i zasad ne razmišljam o utorku. Nadam se da ćemo imati sve igrače na dispoziciji iako su pojedinci i ovoga tjedna imali određenih poteškoća i izostajali s treninga. Nemamo nekih promjena u sustavu, možda tek poimence, tako da ni to ne bi smjelo biti previše komplicirano u smislu usvajanja onoga što želimo prezentirati. Najbitnije je shvaćanje onoga kakvi trebamo biti, a to se najviše odnosi na energiju i pozitivu, da bismo iz toga sve pretočili u kvalitetnu izvedbu na terenu", zaključio je Zekić.


Izdvojeno

Reci što misliš!