Sport / Nogomet

pojačanje u bijelo-plavoj svlačionici

Cokaj: "U Osijek sam došao što češće pobjeđivati"

Cokaj:
NK Osijek

Posudba veznjaka Panathinaikosa dogovorena je do kraja sezone, dakako uz mogućnost otkupa ugovora i ugovor do ljeta 2026.

NK Osijek dobio je značajno pojačanje za nastavak sezone. Na posudbu iz grčkog Panathinaikosa do kraja lipnja stigao  je 24-godišnji veznjak Enis Cokaj, dakako s opcijom otkupa njegova ugovora, a to bi onda značilo i potpisom za Bijelo-plave do ljeta 2026. Pregovori nisu bili lagani, nešto su duže i potrajali, a Cokaj i ljudi koji vode brigu o njegovoj karijeru obećali su i ranije Osječanima da će rasplet biti ovakav, kažu iz NK Osijek.

"Naravno da mi je drago. Sretan sam jer sam došao ovdje, želio sam da to bude i ranije, no morali smo sačekati da sve završi. Jedva sam dočekao prvi trening s novim suigračima i sada s još više želje iščekujem prvu utakmicu u dresu Osijeka. I da, zahvaljujem ljudima u Klubu na srdačnoj dobrodošlici", rekao je Cokaj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Još i prošloga ljeta Enis je bio vrlo zanimljiv NK Osijeku i htjeli su dovesti u svoje redove, međutim, tada se to nije realizirano. Sačekali su i on i klub šest mjeseci i povremeni albanski reprezentativac se priključio osječkoj momčadi.

"Zaista je Osijek jedan od najvećih klubova u Hrvatskoj, o tomu sam svakako razmišljao kada se pojavila ponuda koju sam brzo i prihvatio. Drago mi je da su me htjeli i bili dovoljno uporni da se sve završi na ovakav način, postignutim dogovorom. I meni je zadovoljstvo i sada se mogu posvetiti novim izazovima u karijeri. To me veseli", rekao je Cokaj.

Cokaj je spreman odigrati praktički na svakoj poziciji u veznom redu, a u punom je trenažnom procesu tako da to neće biti nikakav problem. Uostalom, u nedjelju je odigrao pola sata za Panathinaikos u prvenstvenoj utakmici s Asterasom.

"Mislim da se najbolje snalazim na poziciji zadnjeg veznog, dakle kao šestica iako mogu igrati i igrao sam do sada i kao osmica. To je uvijek na treneru da procjeni i odluči gdje ću biti najkorisniji za momčad. Meni zapravo sve odgovara. Vjerujem da će sve krenuti dobro i da ću se na pravi način snaći u novoj sredini. Ligu dosta dobro poznajem, bio sam ne baš kratko vrijeme u Lokomotivi, no sada s Osijekom želim napraviti puno više nego tamo.", kaže Cokaj.

Sjeća se Enis i onih dvoboja u kojima je igrao protiv Bijelo-plavih, a znali su biti vrlo zanimljivi i neizvjesni…

"Obično sam gubio u tim susretima haha, a u jednom sam dobio i crveni karton, odnosno drugi žuti, kada je bilo, ako se dobro sjećam, 3:1 za Osijek u Gradskom vrtu. Bilo mi je lijepo među Lokosima, međutim, želim uvijek napredovati, otići na stepenicu više i postati boljim igračem. I ovdje ću dati sve od sebe u svakoj utakmici. Važno mi je odigrati što bolje i da bih se ponovno nametnuo izborniku albanske reprezentacije i bio na njegovom popisu za Europsko prvenstvo."

Za Albaniju je nastupio pet puta, a osim za Lokomotivu (102 službene utakmice) i PAO prethodno je igrao za makedonsku Shkendiju te odradio kraću posudbu u albanskom Laciju.

"Naravno da sam očekivao kako ću ipak igrati više i biti standardniji u Panathinaikosu, bez obzira na jaku konkurenciju na svakoj poziciji. Tako je to u nogometu, nekada baš i ne ide kako se nadamo i očekujemo. Na meni je da dobro treniram i pružam što bolje igre na terenu, a trener bira s kojim igračima kreće u svaki susret i kome će dati više ili manje minuta. U Osijek sam došao što češće pobjeđivati!"

Dok su trajali razgovori oko njegova dolaska u Osijek, Cokaj se informirao o momčadi čiji je sada novi član…

"Da, pogledao sam Osijekove utakmice i vidio da je momčad kvalitetna, da može igrati dobar nogomet. I to moramo pokazati, bolje odigrati nastavak sezone jer se to od svih nas očekuje. Siguran sam da to možemo i hoćemo", rekao je.

Komentirao je Enis i novi stadion. Opus Arena mu je, kaže, vrlo privlačna, po svemu.

"Baš mi se sviđa! Nije velik i zapravo ne treba ni biti. Pratio sam dosta toga na videu, gledao i brojne fotografije i mogu reći da je sve nekako optimalno. Dojmovi su mi općenito jako pozitivni i jedva čekam zaigrati pred navijačima Osijeka, nadam se već u subotu", rekao je za kraj u razgiovru za klupski web site.


Izdvojeno

Reci što misliš!