Sport / Nogomet

težak susret

Osijek dočekuje Rijeku, a Zekić najavljuje gol Ramona Miereza

Osijek dočekuje Rijeku, a Zekić najavljuje gol Ramona Miereza
Dubravka Petric/PIXSELL

U analizi smo pokazali dečkima što smo radili i dobro i loše, a protiv Rijeke želimo ono dobro ponoviti u što boljoj mjeri, rekao je Zekić

Nogometaši Osijeka u subotu 2. prosinca od 15 sati na stadionu Opus Arena dočekuju HNK Rijeka u 17. kolu SuperSport HNL-a. Nakon vrlo dobre predstave protiv Dinama, koja na žalost nije honorirana kroz bodovni učinak, Bijelo-plavi se okreću srazu s Rijekom koja u Osijek dolazi kao drugoplasirana momčad HNL-a i jedna od momčadi koje su trenutno u najboljoj formi.

"Mislim da smo odradili dobar tjedan i da će se svi igrači koji će biti na dispoziciji pokazati u pravom izdanju. Igramo protiv odličnog suparnika protiv kojeg nema velikih tajni", rekao je Zoran Zekić, trener Osijeka, naglasivši da ozljede i viroze kroje izgled njegove momčadi za subotnji sraz.

Ponavljati dobre stvari

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ipak, želja Zorana Zekića i svih nas je odigrati dobru utakmicu i zadržati bodove u Osijeku.

"To nam je svima želja koja je nekada izvediva, a nekada nije. Ovo što smo pokazali u Zagrebu govori da smo na dobrom tragu, na žalost rezultatski to nije bilo popraćeno kako smo se nadali. U životu je najteže ponavljati dobre stvari, ali nadam se da smo ipak izvukli nekakve pouke, u analizi smo pokazali dečkima što smo radili i dobro i loše, a protiv Rijeke želimo ono dobro ponoviti u što boljoj mjeri", dodaje Zekić.

Rijeka igra dobro

Rijeka na Opus Arenu dolazi s uspješnim nizom od tri mjeseca bez poraza.

"Ljepše je biti u takvom trenutku nego u trenutku u kakvom smo mi. Rijeka igra dobar nogomet, ima lagane i lepršave igrače, dosta su agresivni i čini mi se da igraju bez prevelikog opterećenja. Mi moramo bez prevelike priče suprotstaviti im se sutra na terenu. Ne treba bježati od imperativa, ali imamo detalje i procese koji se odvijaju i koji su na razini na kojoj jesu. Ja kao trener osjećam odgovornost da napokon osvojimo tri boda i pružimo što bolju igru jer se moramo penjati na ljestvici. Imperativ je možda preteška riječ, ali sraz s Rijekom i trenutak u kojem se nalazimo moraju biti velika motivacija za nas", odlučan je trener Osijeka.

Zabit će Mierez

Trener Bijelo-plavih od svog dolaska na klupu Osijeka čeka i golgeterski učinak Ramona Miereza.

"Zabit će u subotu! Ja sam bio napadač, imam svoj model kako bi volio da igramo nogomet i nije mi nimalo drago da se toliko troši i nalazi u situacijama u kojima se nalazi. Želim ga između dva centralna braniča i na vrhu kaznenog prostora. Za to moramo biti protočniji, imati bolji posjed i da s više igrača završimo u suparničkom kaznenom prostoru jer nam to nedostaje, a Rijeka to radi fantastično", zaključio je Zoran Zekić.


Izdvojeno

Reci što misliš!