Sport / Nogomet

gorica-osijek 3:0

Gorica i Strukan 'masakrirali' Bijelo-plave

Gorica i Strukan 'masakrirali' Bijelo-plave
Luka Stanzl/PIXSELL

Puno buke dići će se nakon ove utakmice i suđenja splitskog suca

U 14. kolu SuperSport HNL-a nogometaši Osijeka poraženi su na gostovanju u Gorici rezultatom 3:0. Golove su zabili Dino Štiglec, Merveil Ndockyt i Jurica Pršir. Gorica je tako preskočila Osijek na ljestvici i stigla na četvrto mjesto.

Osijek je nešto bolje krenuo u utakmicu, koja nije obilovala prilikama. Gorica je povela u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena pogotkom Štigleca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U 20. minuti vidjeli smo prvi veći sporan trenutak. Domaći igrač Munksgaard bio je u duelu s Mierezom, najprije je dirao loptu, a nakon toga je u klizećem startu napravio neupitan težak prekršaj na Mierezu, ali sudac Duje Strukan nije pokazao na 11 metara. Strukan je i nakon pregleda VAR snimke ostao kod svoje odluke.

U 40. minuti prvog dijela smo vidjeli još jednu spornu situaciju nakon koje su igrači Osijeka žestoko protestirali tražeći prekršaj u svoju korist. Najglasniji je u tim nastojanjima bio kapetan Osijeka. Poludio je Vedran Jugović na suca Duju Strukana pa je zbog prigovora dobio žuti karton, a bio je na rubu drugog žutog nakon što je sucu na kraju rasprave rekao: "Pričat ćemo poslije." 

Odmah na startu drugog dijela Osijeku je poništen pogodak. Strijelac je bio Mierez, ali nakon reakcije VAR-a gol je poništen zbog navodnog milimetarskog zaleđa. Rasplamsala se potom utakmica, Osijek je napadao, ali do konkretnih prilika nije dolazio.

Najbliže iznenađenju bio je Mierez u 59. minuti kad je propustio realizirati čistu situaciju. Promašio je udarac u potpunosti i lopta je otišla paralelno s golom. Nastala je gužvu u kojoj lopta pogađa u ruku Prširu, ali jedanaesterca nema. Strukan je bio blizu, a VAR nije htio ni pogledati.

HNK Gorica  - NK Osijek 3:0 Fotogalerija

Domaći su golovima u 82. i 87. minuti zaključili utakmicu koju su svakako obilježile odluke splitskog suca na štetu Osijeka.

Puno buke dići se se i nakon ove utakmice, a hoće li napokon uprava NK Osijek napokon nešto po tom pitanju učiniti, ili će maksimum biti po običaju nekakvo priopćenje, ostaje za vidjeti. U srijedu na Pampas dolazi Hajduk.


Izdvojeno

Reci što misliš!