Sport / Nogomet

karlovac 1919 - osijek 0:1

Minimalnom pobjedom u Karlovcu nogometaši Osijeka do četvrtfinala kupa

Minimalnom pobjedom u Karlovcu nogometaši Osijeka do četvrtfinala kupa
Luka Stanzl/PIXSELL

Pogodak odluke zabio je Kristijan Lovrić u 21. minuti iz jedanaesterca

Pobjedom 1-0 u Karlovcu nogometaši Osijeka izborili su plasmna u četvrtfinale hrvatskog nogometnog kupa. Pogodak odluke zabio je Kristijan Lovrić u 21. minuti iz jedanaesterca.

Bila je to treća utakmica Osijeka pod vodstvom Zorana Zekića i četvrta pobjeda Bijelo-plavih u nizu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon skromnog otvaranja susreta, Osijek je poveo u 21. minuti. Pamić je neopreznim startom u kaznenom prostoru oborio Brleka, a sudac Titlić je odmah pokazao na bijelu točku. Lovrić je sigurno zabio je za vodstvo.

U 42. minuti je moglo biti i 2-0. Nakon ubačaja iz kornera, Mierez je u gužvi pokušao zabiti, ali je vratar Jagatić zaustavio loptu.

Prvu veliku priliku domaćin je imao u 48. minuti, Matyazh je pucao sa 11-12 metara, no lopta je otišla iznad grede. Tri minute kasnije ponovo prijeti Mierez, ali je Jagatić sjajno reagirao. Domaći vratar je odlično reagirao i u 57. minuti nakon što je pucao Bukvić.

Novu priliku Karlovac je imao u 69. minuti, pucao je Kurečki, ali je Malenica bio siguran. Samo tri minute kasnije Stepinac je nakon Pamićeva ubačaja mogao izjednačiti, ali je glavom pucao pored gola. U 89. minuti Osijek je mogao riješiti utakmicu, no Mierez nije pogodio iz sjajne situacije.

Kup: NK Karlovac 1919 - NK Osijek 0:1 Fotogalerija

Zanimljivo, bila je to prva pobjeda Osijeka protiv Karlovca u sedam međusobnih susreta. U šest prijašnjih susreta Karlovčani su četiri puta slavili uz dva remija.


Izdvojeno

Reci što misliš!