Sport / Nogomet

potpisao ugovor

Zoran Zekić preuzeo klupu Bijelo-plavih

Zoran Zekić preuzeo klupu Bijelo-plavih
NK Osijek

Ugovor s Bijelo-plavima potpisao je do kraja lipnja 2025. godine, a prvi će trening odraditi ovoga petka

Osijek ima novog trenera! Prema općem raspoloženju navijača, što se moglo vidjeti i na društvenim mrežama, a i osluhnuti „vox populi“, Osječanima je izbor posebno drag jer se na našu klupu vraća – Zoran Zekić, objavio je klub na svojim službenim web stranicama.

Povratak je to nakon četiri i pol godine, a u prethodnom mandatu „Zeka“ je bio kormilar Bijelo-plavih od rujna 2015 do ožujka 2019. Momčad je u tom razdoblju vodio na 152 utakmice, pri čemu smo 69 pobijedili, 40 puta je bilo neriješeno, uz 43 poraza, a tada smo u dva navrata slavili protiv nizozemskog PSV-a u kvalifikacijama Europske lige što su mnogi označili najvećim trijumfima u klupskoj povijesti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po odlasku iz Gradskog vrta Zekić je vodio moldavski Sheriff, mađarski Diosgyor, koprivnički Slaven Belupo i sve do protekle nedjelje Partizani iz Tirane.

Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima. No, osobno je učinio doslovno sve da bi ishodio odlazak iz albanske prijestolnice i još jedan dolazak u grad na Dravi, pa je i predsjednik Partizanija na kraju, iako nevoljko, ipak popustio. Takvu želju i odlučnost, kao i nepokolebljivi stav da se vrati kući u klub s kojim je napravio dosta toga i koji mu je u krvi, svakako treba respektirati. Stoga je među čelnicima najpopularnijeg slavonskog sportskog kolektiva procijenjeno kako svojim trenerskim znanjem, stalnim motivom za novim dokazivanjem, karakterom i otprije poznatim načinom funkcioniranja u svlačionici i na terenu, strateg njegova „kova“ može u kratkom vremenskom roku izazvati određene pozitivne promjene.

Očekuje se kako će ZZ vratiti pozitivnu energiju i dobro raspoloženju te atmosferu koja će nam ponovno donijeti onu pravu sinergiju igrača i navijača, ali i da će od svakog pojedinca koji će mu biti na raspolaganju izvući maksimum na travnjaku. Ugovor s Bijelo-plavima potpisao je do kraja lipnja 2025. godine, a prvi će trening odraditi ovoga petka. Kao što je poznato, naša će momčad tijekom predstojećeg vikenda igrati na tradicionalnom Memorijalu Blago Zadro u Vukovaru, a subotnji ogled s tamošnjim prvoligašem (12,30 sati) označit će Zekićev povratak na klupu Osječana. Prethodno će novi (stari) šef stručnog stožera danas imati i predstavljanje na press konferenciji koja je zakazana za 15,30 sati.


Izdvojeno

Reci što misliš!