Sport / Nogomet

kazališna atmosfera

Sad se svi čude kao pura dreku, ali kako i kome su se ulaznice dijelile to je bilo očekivano

Sad se svi čude kao pura dreku, ali kako i kome su se ulaznice dijelile to je bilo očekivano
PIXSELL

Hrvatska je utakmicu izgubila, a izgubio je i HNS koji je obezvrijedio svoj najvrjedniji proizvod tako što ga je uzeo iz ruku navijača

Hrvatska nogometna reprezentacija u sterilnom okruženju najljepšeg i najmodernijeg stadiona na Pampasu teško je razočarala, ali ništa bolju ocjenu ne zaslužuju ni oni koji su došli na utakmicu.

Sjatili su se u Osijek iz svih krajeva lijepe naše, a na pitanje kako su došli do ulaznice redom su odgovarali: "Snašli smo se". Već to bio je dovoljan znak kakvu atmosferu možemo očekivati na velebnoj areni. Starlete i wannabe navijači, svi su morali biti u Osijeku. Nedostajala je valjda jedino Ivana Knoll, ali očito je i ona bezuspješno pokušavala klikati i kupiti ulaznicu kojih u prodaji gotovo pa nije bilo. Tako, ako je suditi prema zastavama koje su se mogle vidjeti ispred stadiona, navijača iz Osijeka i Slavonije gotovo uopće nije bilo ili ih se moglo "nabrojati na prste jedne ruke".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jedan komentar na društvenim mrežama možda je i najbolje opisao situaciju: "Karma je čudo!". HNS je pozivao na fer i korektno navijanje, svim silama se trudio dodvoriti svojim sastavnicama u savezu kao i sponzorima, a na kraju je dobio depresivnu atmosferu i poraz. Dapače, čuli su se i ustaški povici. Izbornik Dalić ih doduše nije čuo, ali ne sumnjamo kako će FARE i slični dušebrižnici itekako zabilježiti te povike kao i povike prema sucu i gotovo sigurno HNS može očekivati novu kaznu.

Navijači na Pampasu Fotogalerija

"Odabrani glumci u kazalištu! Šta su tražili to su dobili!", "To su vam vaši povlašteni navijači zbog kojih nismo mogli doći do ulaznice", samo su neki od sličnih komentara koji se jutros mogu pročitati i činjenica je kako je HNS u želji da ne napravi pogrešku, napravio više njih. U osam minuta koliko je prodaja trajala i s vrlo upitnim brojem karata u slobodnoj prodaji, u trenutcima kad je na stadionu valjda željelo biti 100 tisuća navijača, više nisu ni mogli očekivati.

Hvalio se i činovnik za sigurnost HNS kako će stadion na Pampasu idealan za provesti sve mjere sigurnosti pa je svejedno unesena i zapaljena baklja, a navijači nisu mogli izvjesiti svoje zastave na ogradu stadiona. Nedostajalo je valjda jedino da zaštitari kao na NBA utakmicama upozoravaju ljude da je zabranjeno stajanje kraj vlastitog sjedala.

Bilo kako bilo, Hrvatska je utakmicu izgubila, a izgubio je i HNS koji je obezvrijedio svoj najvrjedniji proizvod tako što ga je uzeo iz ruku navijača. Povučemo li paralelu s engleskim Premiershipom možemo vidjeti puno sličnosti pa tako i Harry Kane nakon prelaska u Bayern priča o tome kako je atmosfera na engleskim stadionima mrtva i divi se njemačkim navijačima.

HNS-u ostaje za promisliti želi li i dalje "podršku" kakvu je imao jučer, a budemo realni ništa bolje nije bilo ni u Splitu ni u Zagrebu zadnjih nekoliko utakmica ili želi atmosferu kakvoj su se svi divili na završnici Lige nacija kad su hrvatski navijači navijali svih 90 minuta i gurali Hrvatsku naprijed i kad joj nije išlo.

Hrvatska - Turska, kvalifikacije za Euro 2024. Fotogalerija

Hrvatska nije reprezentacija koja će gaziti bez kompromisa i bez prave i glasne podrške navijača u komforu kakav nudi Pampas naša "representacija" nema što tražiti u trenutcima kad joj igrači otkazuju dolazak, a pola momčadi je u bolnici na kraju grada.


Izdvojeno

Reci što misliš!