Sport / Nogomet

poluvrijeme premalo

Osijek napokon zaigrao nogomet pa ga Dinamo pregazio u drugom poluvremenu

Osijek napokon zaigrao nogomet pa ga Dinamo pregazio u drugom poluvremenu
Goran i Luka Stanz/Pixsell

Jedno poluvrijeme nije bilo dovoljno za uspjeh protiv Dinama

Najavljivao je Nenad Bjelica kako bi utakmica protiv Dinama mogla biti prekretnica sezone, a nakon prvog poluvremena činilo se kako i ide u tom smjeru. Ipak, u drugom dijelu Dinamo je pokazao snagu i potopio Osijek.

Brzo je poveo Dinamo. Već u 3. minuti Oršić je doveo domaće u vodstvo nakon što je prvi udarac Ivušić obranio, ali se lopta od Lončara lopta odbila u noge Oršića koji to mirno posprema u mrežu. Ubrzo nakon toga Bralić je zbog ozlijede morao napustiti teren, a u igru je ušao Lovrić. Značilo je to prelazak Kleinheslera u sredinu i odmah je Osijek zaigrao nogomet puno bolje nego smo to gledali ove sezone.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kontinuirane napade i sjajne prigode Fiolića čiji udarac glavom ispod grede vadi Livaković, pa vratnica Kleinheslera nakon udarca iz daljine i na kraju poništeni gol Belje nakon zaleđa bili su najava za akciju u kojoj je Miloš sjajno nabacio, a Beljo pospremio glavom loptu u mrežu. Nagrađen je tako Osijek za vrlo dobru igru u prvom dijelu i to je putokaz kako se može kad se otpuste kočnice prema naprijed. U tom periodu igre lopta je klizila od noge do noge i nije to izgledalo loše, dapače.

GNK Dinamo - NK Osijek Fotogalerija

Nažalost po Osijek Dinamo je u ovom trenutku ipak prejak. U drugom dijelu s dvije izmjene i ulaskom Drmića i Špikića preuzeli su inicijativu i stinuli Osijek u krilo Ivušiću koji je kapitulirao ček četiri puta.

Prvo Moharrami ubacuje zdesna, Petković dolazi nekako iz drugog plana do lopte na drugoj vratnici i vrlo precizno sa 7-8 metara čelom pogađa sam lijevi kut za 2:1 u 53. minuti. U 66. minuti Osječani su se ponadali da će biti prekršaj nad Brlekom, no Kolarić je pustio igru, lopta stiže na lijevu stranu za Bočkaja koji idealno centrira na prvu vratnicu za našeg sugrađanina u redovima Dinama Perića. Udarac glavom s 5-6 metara bio je neobranjiv za Ivušića. Igrali Dinama pokazali su i nesportsku igru jer nisu izbacili loptu izvan igre u trenucima kad je Brlek ostao i dalje ležati na travnjaku.

U 74. vraćaju se opet Bijelo-plavi u igru. Zabio je Laszlo udarcem sa 17 metara, nakon što ga je u tomu pokušao spriječiti Mišić. Lopta se od Dinamova veznjaka parabolom spustila pod gredu u lijevi kut. Nemoćan je tu bio Livaković.

Dinamo je sve dvojbe i eventualno neizvjesnost riješio u samom ulasku u završnicu dvoboja kad iz gotovo identične akcije Bočkaj ubacuje, a Perić zabija novi gol glavom. Konačnih 5:2 vidjeli smo nakon što Špikić probija i pokušava ubaciti, ali Jurčević skreće tu loptu i vara Ivušića.

Pokazao je Osijek u ovom susretu na momente kako nije zaboravio igrati nogomet, ali je još puno rada pred njima kako bi sad već pobjegli iz opasne zone i primaknuli se vrhu. Sljedeći tjedan u Gradski vrt stiže Hajduk i u tom susretu Osijek ima aposlutni imperativ pobjede.

Kohorta vikala "Bjelice odlazi", Bjelica pljeskao zapadu

U jednom trenutku susreta, Kohorta je prozvala Bjelicu i 70-ak pripadnika navijačke skupine Osijeka izvikivalo je "Bjelice odlazi". Na te uzvike odgovorio je zapad s "Neno ostani" na što im je on zapljeskao.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!