Sport / Nogomet

NK Osijek: Smijenjen Kulešević, otišao Vranješ, a klub poslao upozorenje menadžerima, igračima i zaposlenicima

NK Osijek: Smijenjen Kulešević, otišao Vranješ, a klub poslao upozorenje menadžerima, igračima i zaposlenicima

Brojne se promijene događaju u osječkom nogometnom prvoligašu od kad je na mjesto predsjednika uprave postavljen Slobodan Tolj. Već ranije na mjesto voditelja škole nogometa imenovan je Dragan Meić, a sada je došlo i do prvih krucijalnih promjena u odnosu prema zaposlenicima, ali i svima onima koji od kluba samo žele izvući određenu korist.

Priopćenje NK Osijeka prenosimo u cijelosti:

[blockquote]Na redovitoj, 25. sjednici Nadzornog odbora Nogometnog kluba Osijek s.d.d., održanoj 26. kolovoza, jednoglasno su donijete neke bitne odluke koje ovim putem prezentiramo medijima i široj javnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

1. Svojih su dosadašnjih dužnosti razriješeni Ivica Kulešević i Ivo Vranješ. Što se tiče g. Kuleševića, koji je obnašao dužnost sportskog direktora, ugovor je raskinut sukladno aktima HNS-a koji se odnose na prioritetnu financijsku konsolidaciju i smanjivanje troškova u postupku predstečajne nagodbe. Klub mu se zahvaljuje na dosadašnjem angažmanu, a funkciju sportskog direktora, također sukladno aktima krovne nogometne organizacije u Hrvatskoj, od danas preuzima trener prve momčadi Tomislav Rukavina.

Kada je g. Vranješ u pitanju, on se u predviđenom vremenskom roku od 30 dana nije očitovao o potpisivanju ponuđenog, novog ugovora i predviđenog rasporeda unutar Škole nogometa, pa je Uprava zauzela stav da s njim također raskida suradnju. I njemu se Klub zahvaljuje na onome što je u proteklom razdoblju učinio radeći s mlađim kategorijama.

2. Zaključak NO-a i Uprave je da će Klub i ubuduće potpisivati ugovore sa svojim najperspektivnijim igračima iz Škole nogometa, ali uz bitan naglasak da u tome neće sudjelovati razni menadžeri koji su na to već godinama naviknuti, stvarajući pritom nerijetko pomutnju i nezdrave odnose na relaciji Klub – igrač(i). Klub će, dakle, ugovore dogovarati i potpisivati bez ikakvih posrednika i utjecaja s bilo koje strane.

3. Nadzorni odbor sa svoje je sjednice uputio poziv, ali i upozorenje svim klupskim djelatnicima da se isključivo prihvate rada, a da pritom reda i discipline mora biti na svim razinama. Tko to nije spreman prihvatiti, sreću će morati potražiti u nekoj drugoj sredini.[/blockquote]

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!